• Si la Candelera plora…

    El proper diumenge 2 de febrer és la Candelera. Alguns pobles han mantingut viva la tradició de celebrar les seves fires aquest cap de setmana. Tradicionalment eren fires agrícoles, on es podia trobar tot el que tenia a veure amb aquesta activitat. Actualment, però, hi podem trobar moltes d’altres coses, encara que l’esperit inicial de la fira no s’ha perdut.

    Però, què té d’especial la Candelera? La tradició marca el dia de la Candelera com el dia de desmuntar el pessebre i, per tant, el moment en què es dóna per tancat el cicle de Nadal. De Nadal a la Candelera ja han passat 40 dies.

    El refranyer tradicional també recull aquesta data i, tot fent referència a la meteorologia, ens diu: Si la Candelera plora, és fred és fora. Si la Candelera riu, el fred és viu. Tant si plora com si riu, el fred el viu. 

    Deixant de banda el fred o la pluja, animeu-vos a passejar per alguna de les fires tradicionals de la Candelera aquest cap de setmana!

    candelera

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.