• El meu país. L’Uruguai.

  Hola, em dic Carmen Rouco. Sóc alumna de l’Elemental 1 i sóc de l’Uruguai. He escrit aquest text perquè conegueu una mica més el meu país.

  L’Uruguai, o pel seu nom oficial, República Oriental de l’Uruguai és un país de l’Amèrica del Sud situat a la part oriental del Con Sud. Limita al nord-est amb el Brasil, a l’oest amb l’Argentina, al sud-oest amb l’oceà Atlàntic i al sud amb el Río de la Plata.

  La seva superfície és de 176.000 km² i està dividit en 19 departaments, però no existeixen diferències entre els seus habitants, ja que tots ells es consideren uruguaians.

  La ciutat més poblada de l’Uruguai és Montevideo, la seva capital, amb aproximadament 1,3 milions d’habitants. Té un clima temperat i hi plou sovint.

  Els primers habitants del territori van ser els charrúas, pràcticament exterminats pels conqueridors.

  Dibuix

  Els principals recursos econòmics de l’Uruguai són l’agricultura i la ramaderia. Les principals indústries són les del paper, el cartró, el ciment i les refineries de petroli.

  També és interessant destacar que l’Uruguai va ser el primer campió del món de futbol, l’any 1930, i a més, l’any 1950 ho va tornar a ser en guanyar el Brasil en el seu propi territori, fet que després es va conèixer amb el nom de el Maracanaço.

  Espero que us hagi agradat aquesta petita explicació sobre el meu país i que algun dia us decidiu a visitar-lo.

  mapa de l'Uruguai

 1. Agueda

  04 maig 14
  15:25 #

  Es un treball molt maco a mes de ser molt enriquidor, grácies Carmen