• Els Carnavals del món (Cuba)

  Hola, em dic Edel Jordana. Sóc de Cuba, de l’Havana, i us vull explicar com és el Carnaval a la meva ciutat.

  El Carnaval a Cuba es remunta a l’època de l’esclavitud, quan el 6 de gener els patrons deixaven el dia lliure als esclaus perquè celebressin les festes tradicionals dels seus països.

  La festa va anar evolucionant amb els anys i, segons la història, el primer Carnaval oficial va celebrar-se el 24 de febrer de 1895, que va coincidir amb el Crit de Braire, una data històrica a Cuba.

  Carnaval havana 1

  Quan va triomfar la revolució cubana de 1959, el Carnaval de l’Havana va passar de tenir una motivació religiosa a tenir-ne una de netament cultural. És en aquesta època quan van aparèixer les primeres comparses que ara mateix continuen integrant-lo.

  La festa del Carnaval es una de les tradicions més antigues del meu país. Actualment se celebra normalment a l’agost.

  Primer es fa un Carnaval infantil, després se celebra el dels adults. Hi ha molts carruatges i cotxes, un per cada barri de l’Havana; l’any passat n’hi van participar 12.

  Carnaval havana infantil 2

  Carnaval havana adults 1

  Després d’uns dies de festa i desfilada, el jurat selecciona el barri guanyador. Es tria el millor vestuari, el millor ball, les llums, l’originalitat i l’alegria dels participants.
  També els grups de música més coneguts fan concerts en diferents llocs de la ciutat.

  Carnaval Havana 9

  Carnaval Havana 10

  En aquestes festes hi ha una barreja de balls tradicionals i música amb els tambors i la corneta xinesa. Tot plegat, genera un ambient d’alegria i de color per a tots els gustos. Hi ha una barreja de gent ballant pels carrers al compàs de la conga i prenent begudes, com el rom i la cervesa, i menjant pa amb porc, entre d’altres.

  Carnaval Havana 11

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.