• Els alumnes d’Elemental 1 són molt autònoms!

  Per tal de treballar els objectius comunicatius d’aquest nivell, els alumnes d’Elemental 1 de la tarda han portat a terme un

  conjunt de tasques en diverses sessions: s’han convertit en treballadors autònoms que també ofereixen llocs de feina.

  En primer lloc, el dia 26 de febrer aquest grup classe va participar a una sessió de “Llegir per parlar, llegir per aprendre” al Centre Cultural de Sant Josep, juntament amb voluntaris i aprenents del programa de Voluntariat per la Llengua. Per a aquest dia, es va escollir el text “Ser autònom” i, entre altres qüestions, es van debatre els avantatges i inconvenient de treballar per compte propi i per compte d’altri.

   

  Un cop a l’aula, es van dur a terme diverses activitats relacionades amb  els autònoms i l’entorn laboral. 

  En primer lloc, en grups de 3 o 4 alumnes van haver de crear una empresa que fos original, com ara un negoci que es dedica a celebrar divorcis i separacions, un altre dedicat a l’escape room, etc. Van escriure’n el nom, les funcions de manera detallada i l’organigrama, qüestions que, posteriorment, van exposar oralment  davant la resta de companys.

  En una altra sessió, en van dissenyar el logotip i van escriure’n un anunci, amb un eslògan inclòs, per publicar en una revista.  Per elaborar-los, els alumnes van dedicar una bona estona a fer manualitats amb tisores, revistes en català, cartolines i retoladors, per fer volar una mica la  imaginació i poder parlar de manera distesa. Les revistes també els van servir de model per extreure’n idees. 

   

  La veritat és que van quedar uns anuncis ben originals i creatius, com ara aquests:

   

   

  En una altra sessió, un membre de cada negoci va haver de simular un espot publicitari de l’empresa per ser escoltat per la ràdio i, posteriorment, va haver d’explicar el procés d’elaboració de l’anunci (el logotip, l’eslògan, etc.). Posterioment, cada empresa va redactar un anunci laboral en el qual buscaven treballadors  i, a continuació, es van penjar a l’aula perquè tothom els pogués llegir.

  Finalment, en l’última sessió es va organitzar un programa de ràdio, anomenat “Tenim una feina per a tu”, on un alumne de cada empresa grup va difondre per antena una oferta laboral: condicions, funcions, requisits i dades de contacte. Un cop escoltats tots els anuncis, hi va haver quatre “oients” que van trucar al programa per interessar-se per aquests llocs de feina i per poder poder aclarir els dubtes “en directe” amb els anunciants.  Alguns va trobar feina i d’altres, no.

  Des de l’inici, aquest conjunt d’activitats ha volgut promoure la cohesió del grup, i la conversa espontània entre l’alumnat.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>