• Bons lectors – Lectures per al primer quadrimestre del curs 2013-14

  BONS LECTORS

  • La solitud dels nombres primers, de Paolo Giordano

  parlem de llegir-nombresAquesta novel·la, publicada l’any 2009, ens explica la història de dos joves, en Mattia i l’Alice, dos joves que per un fet que els va passar durant la seva infantesa semblen incapaços de comunicar-se amb els altres.

  Tal com diu Mattia, són com els nombres primers, els anomenats primers bessons: són parells de nombres primers que estan de costat, més ben dit, quasi de costat, perquè entre ells sempre hi ha un nombre parell que els impedeix de tocar-se realment.

   

  • Primavera, estiu, etcètera, de Marta Rojals

  parlem de llegir-primaveraAquesta novel·la, publicada l’any 2011, ens explica la història de l’Èlia que, com cada any, per Tots Sants torna al poble per fer la seva visita de rigor al cementiri i passar uns dies amb el seu pare i la seva tieta. Amb 34 anys fets, la parella l’acaba de deixar i la crisi ja fa temps que ha arribat al despatx d’arquitectura on treballa a Barcelona.

  La novel·la ens descriu la vida al poble, la tornada als orígens, i ens fa un retrat precís dels costums de la vida en un poble de l’Ebre.

  En aquesta primera novel·la de Marta Rojals, l’autora sorprèn per la maduresa que expressa en la història sobre l’amor, l’amistat, la família, la feina, les oportunitats perdudes i la possibilitat de trobar un lloc propi al món.

   

 1. Antònia Lledó

  18 març 14
  16:48 #

  Hola, estic lleguint ” La solitud dels nombre primers”, m’ha sorprés per la mena de llenguatge que fà servir l’autor, que m’obliga a tenir el diccionari molt a prop. Volia comentar també que hi ha una frase que no entenc i que no sé trobar el significat, i diu així: ” la blonda amb la qual s’acabaven les mànigues estava rebregada i el braç esquerra tot just de déu s’aixacaba” . Estic buscant sense èxit el significat de ” tot just de déu” i de moment no l’he trobat.

  1. olot

   18 març 14
   18:34 #

   Antònia,
   Que bé que t’hagis animat a llegir! El llibre, en principi, no és gaire difícil. Buscar al diccionari és normal quan no s’està acostumat a llegir. Veuràs que, a poc a poc, cada vegada sabràs més paraules i entendràs més coses. L’expressió “tot just de déu”, per context, ha de voler dir ‘ben just’, és a dir, amb prou feines.

   Deixa tots els comentaris que vulguis: no estàs sola… Nosaltres sempre et respondrem.

 2. Antònia Lledó

  24 març 14
  23:35 #

  Gràcies

 3. sgassiot

  15 jul. 14
  11:19 #

  Hola,

  Jo vaig llegir aquest llibre, La solitud dels nombre primers, ja fa uns anys i em va agradar, tot i que em va semblar una història molt trista…