• Lectors que comencen: lectures recomanades per a l’estiu del 2014

  llibre platjaA la platja de Chesil, de Ian Mc. Ewan

  Som als anys 60. L’Edward i la Florence s’acaben de casar i estan sopant a l’hotel on passaran la nit de noces, a la platja de Chesil. Per a ells, tot és desconegut: la nit i la resta de la vida que han promès passar junts, tot i que ara només senten por, inseguretat i misteri.

  La història ens presenta els dos enamorats per separat i anem coneixent, a poc a poc, els seus sentiments, el festeig, els desitjos i l’angoixa per la nova vida.

   

  llibre taronges

  La noia de les taronges, de Jostein Gaarder

  Georg, un noi de 15 anys, llegeix amb atenció la carta que el seu pare li havia escrit abans de morir. En aquesta carta, li explica l’amor que va sentir per la noia de les taronges, l’amor de la seva vida, amb qui va viure els anys més intensos de la seva vida.

  Amb un llenguatge senzill que ens atrapa, ens fa analitzar el món en què vivim i ens obliga a reflexionar sobre la vida, la felicitat, l’amor, la mort i el destí. I acaba amb una pregunta que en Georg haurà de respondre. Abans, però,  escriurà un llibre sobre el seu pare.