• Bons lectors: recomanacions per al primer quadrimestre del curs 14/15

  Projecte Rosie, de Graeme Simsion

  Projecte RosieEl protagonista d’aquesta novel·la és Don Tillman, un professor universitari de Genètica que té síndrome d’Asperger, malaltia que el converteix en una persona molt organitzada i sistemàtica, però incapaç de tenir relacions socials normals. Arriba un moment que decideix que s’ha de casar i dissenya un qüestionari de 16 pàgines per tal de trobar la dona de la seva vida. Tot canvia quan coneix la Rosie, que no compleix en absolut cap requisit del qüestionari d’en Don.

   

   Billie, Anna Gavalda

  BillieNova novel·la d’aquesta autora francesa que no deixa indiferent. En aquesta ocasió ens presenta dos personatges: la Billie i en Frank. Ella, orfe de mare, creix en un entorn desestructurat, amb la nova parella del seu pare, amb qui no s’hi avé en absolut.

  En Frank, per la seva banda, és un noi de classe alta que és homosexual, i la vida a l’institut no li és gens fàcil. Aquests dos personatges, dos aneguets lletjos, quan estan junts senten que han trobat un amic, algú en qui confiar. I la seva vida canvia completament.

   

  La botiga vintage Astor Place, d’Stephanie Lehmann

  la botiga vintageAmbientada a Nova York l’any 2007, la protagonista, l’Amanda, és la propietària d’una botiga de roba vintage que es diu Astor Place. Un dia, la visita una vella dama de l’alta societat novaiorquesa per comprar-li uns vestits antics. En un dels vestits, amagat enmig de les vores cosides a mà, l’Amanda hi descobreix un diari de 1907 que pertany a una jove rica que va viure a Nova York fa més de 100 anys.

   

 1. sgassiot

  30 set. 14
  18:48 #

  Si sou fans dels personatges de la sèrie La teoria del Big bang, us agradarà el Projecte Rosie. El protagonista és un científic maldestre emocionalment que es fica en embolics seguint, això sí, un mètode científic i racional. Per llegir i riure!

 2. Guillem Fernández

  09 oct. 14
  10:52 #

  Bon dia !!

  Només us volia recomanar un parell de llibres que he llegit aquest estiu i m’han agradat força . El primer és “La veritat sobre el cas Harry Quebert” ,tot i que el final m’ha semblat una mica fluix, i el segon és “La analfabeta que va salvar un país” ,que us recomano de tot cor perquè ho he trobat molt divertit i crec que a tothom li fa falta una mica més de alegria.

  1. Ester Santalo

   09 oct. 14
   11:00 #

   Guillem,

   Gràcies pels teus comentaris: entre tots farem el blog Parlem de llegir molt més ric i útil. A mi “L’analfabeta que va salvar un país” no em va agradar gaire perquè vaig trobar que era el mateix humor del primer llibre d’aquest escriptor suec: “L’avi de 100 anys que va saltar per la finestra”. El llibre aquest de l’avi em va semblar divertidíssim, però la segona novel·la, la de l’analfabeta, ja no em va fer riure tant. De totes maneres, tots som diferents i val la pena que cadascú experimenti les seves emocions llegint un llibre…