• Bons lectors: recomanacions per al quadrimestre octubre-gener del curs 15-16

  Puja a casa, de Jordi Nopcapuja a casa

  Ens trobem davant un recull de deu relats, contes curts que tenen com a denominador comú la crisi que estem vivint. És un llibre que retrata amb tocs d’humor el món de la parella a Barcelona, en què els personatges pateixen les conseqüències de la crisi.

   

  La noia del tren, de Paula Hawkins

  noia del tren

  És una novel·la trepidant, d’intriga, explicada a través de tres veus i a tres temps narratius diferents. Comença amb la narració de la primera veu, la Rachel, que cada dia al matí agafa el tren per anar al centre de la ciutat i, quan el tren es para, observa els habitants de les cases d’aquell carrer. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra…

 1. TURA

  17 maig 16
  20:06 #

  ‘La noia del tren’ és una novel·la de misteri que m´ha agradat molt. Al començament, quan llegeixes, el tema sembla una cosa, però a mesura que vas avançant, n’és una altra. La protagonista ha hagut de passar episodis tristos i traumàtics, però l´esperit de superació i supervivència que té és brutal. La veritat és ,un cop l’he començat a llegir, no he pogut parar per saber com continuava. Aquest llibre, el recomano totalment.

 2. pluma

  07 juny 16
  18:24 #

  Les vivències de diversos personatges transcorren en paral·lel, vides que amaguen secrets; alguns terrorífics i no resolts que, amb el temps, surten a la llum i posen al descobert successos que els canviaran les seves vides. ‘La noia del tren’ ha resultat ser, per a mi, una novel·la fascinant, i, a estones, quan la deixava de banda, un impuls d’intriga i inquietud em feia tornar a obrir les pàgines. És sense dubte del tot recomanable.

 3. Pilar Tomàs

  09 gen. 17
  12:33 #

  Dels llibres aconsellats per llegir, no n’hi havia cap que em cridès l’atenció ,per això em vaig decidir a buscar-ne un altre. El llibre que “em va trovar” va ser: ” Pandora al Congo” d’Albert Sánchez Piñol.
  Aquest llibre ha aconseguit que trobés estones on no semblava que hi fossin, per avançar en la seva lectura.
  M’ha mantingut en estat de sorpresa de principi a fi. Un vaivé entre la veritat i la mentida, entre la humanitat i la crueltat, la ingenuïtat i la manipulació.
  La història es mou en dos escenaris: L’Anglaterra de principis del segle XX i la selva del Congo.
  Us el recomano.