• Lectures per a bons lectors- ESTIU 2019

  La distància fins al cirerer, de Paola Peretti

  Aquesta novel·la tan tendra ens explica la història de la Mafalda, que té 9 anys i que sap que en menys de sis mesos deixarà de veure-hi. És per això que decideix d’escriure una llista de coses que li agradaria fer abans de quedar-se cega. Però aquesta llista anirà canviant perquè, gràcies als amics, descobreix les coses essencials que no cal veure per sentir. Paola Peretti s’ha inspirat en la seva pròpia malaltia per escriure una novel·la plena de sensibilitat, tendresa i coratge. “La distància fins al cirerer” és un debut amb vocació de clàssic, un cant a la vida que s’ha guanyat el cor dels lectors i  la crítica d’arreu del món.

  La trena, de Laetitia Colombiani

  ‘La trena’ ens explica la història de tres dones totalment diferents: La Smita, que viu a l’Índia, i sobreviu recollint els excrements d’una casta superior. Però pren una decisió que marcarà la seva vida perquè la seva filla no hagi de fer la mateixa vida que ella. La Giulia, que viu a Itàlia i treballa al taller del seu pare, que es dedica a fer perruques. Però arriba un moment que el seu pare es posa malalt i ella està sola davant del negoci, i ha de prendre una decisió que marcarà el seu futur. I la Sarah, que viu al Canadà, una advocada d’èxit amb dos fills que no veu mai per culpa de la feina. Un dia es posa malalta i decideix que ha de canviar de vida.

  El refugi, de Mick Kitson

  És la història de la Sal, que amb 13 anys marxa de casa amb la seva germana petita per anar a viure a un refugi de muntanya, perquè decideix que ha de protegir la germana, que només té 10 anys. El motiu: quan ella tenia la mateixa edat, la parella de la seva mare alcohòlica va començar a abusar d’ella, i no vol que la seva germana passi per la mateixa situació.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.