• Lectures per a lectors que comencen- ESTIU 2019

  Juno, de Laia Aguilar

  És la història, molt dura, d’una adolescent que des de petita està en un centre d’acollida. Però la seva vida canvia quan la psicòloga li ofereix de començar en un institut de la zona alta de la ciutat. Com que ha viscut una infantesa terrible, té un caràcter molt difícil i des del primer moment que arriba a l’institut ja deixa clares les seves intencions… Però un professor, en Cesc, l’ajudarà en aquest nou camí que comença…

   

  La segona vida del Marc, de David Nel·lo

  Aquesta novel·la, guanyadora del Premi Gran Angular, ens explica la història de l’Abel, que haurà de fer de cangur d’en Marc, un nen de 5 anys, perquè la mare treballa i el pare no se’n cuida. De seguida l’Abel i en Marc s’avenen, però la història es complica quan en Marc li explica que ell ha tingut una vida complicada. Llavors l’Abel en parla amb la mare, però ella diu que en Marc té massa imaginació. Tot i això, l’Abel decideix investigar-ho…

   

  La pel·lícula de la vida, de Maite Carranza

  Aquesta novel·la ens explica la vida de l’Olívia, una nena que fa sisè que un dia veu com li tallen la llum de casa i com, més endavant, li reclamen rebuts pendents que la mare no pot assumir. L’Olívia, veient el panorama, i per tal de no amoïnar el seu germà petit, s’inventa que han de fer una pel·lícula i d’aquesta manera ella i el seu germà s’evadeixen de la realitat.