• El senyor Farnés

  pomes5

  La Guerra Civil espanyola va ser una de les etapes més dures dins la nostra història.

  Hi havia una gran mancança de moltes coses, sobretot d’aliments bàsics. No obstant això, les persones s’ajudaven els uns als altres, però també n’hi havia que sabien treure profit de les pitjors situacions. Gent sense escrúpols que s’aprofitaven de les misèries del dels altres per enriquir-se.

  El Sr Farnés n’era un clar exemple. Un home de mitjana edat, rondant la cinquantena, amb un posat elegant i distingit. Sempre ben vestit, impecable, polít,     molt presumit,que amagava la seva incipient calvície amb un barret i que mostrava les seves dents d’or cada cop que somreia. Una persona amable i afectuosa, amb una gran fluïdesa verbal, disposada a fer favors a tothom, de vegades, sense que n’hi demanessin. Sabia moure’s en tots els ambients i sempre presumia de les persones importants que coneixia. A cop d’ull, semblava  un bon home.

  Però aquesta aparença era només una façana. Era un home menyspreable i roí , un mestre en l’art de entabanar i afalagar. No tenia cap mirament a l’hora de aconseguir els seus propòsits i estava disposat a fer qualsevol cosa per dur-los a terme. Era capaç d’estafar i de mentir, fen promeses de matrimoni quan és un home casat, de robar a la seva pròpia dona i, inclús, de fer tripijocs amb altres com ell per quedar-se amb part dels aliments destinats per al racionament per poder vendre’ls a preu d’or a quí els pogués  pagar. Tot el que feia era pel seu propi benefici, sense mirar si feia mal a algú.

  El Senyor Farnés era del tipus de persones que per fora llueixen com un diamant, però per dins són com pedres falses, veritables “culs de got”. Sembla un personatge del passat però, malgrat hagi passat el temps, de gent que s’aprofita dels altres per al seu propi benefici,sempre n’hi ha hagut i sempre n’hi haurà.

  Rosa Sambola

Cap comentari

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>