• Solange-3

  ojosdemujer1

  La Solange és un personatge secundari en el llibre ” Diamants i culs de got”, pero hi juga un paper importantíssim en la vida del protagonista.

  Com era aquesta noia? Doncs bé, la Solange era una franceseta del Sud que en prou feines dominava la llengua castellana, el seu castellá era molt básic. Físicament tenia una aparenca difusa com de fotografia esborradissa. EIs cabells d’un to daurat i la cara arrodonida amb unes galtes com de pa de ral, plenes de pigues. Un serrell li tapava els ulls, els quals eren d’un color gris cIar gairebé transparent com de gat. D’una estatura mitjana i amb unes sines petites i dures com correspon a una jove de la seva edat.

  En relació a la seva manera de ser hi ha un canvi notable en ella, no té res a veure la Solange del comencament del llibre amb la Solange en què es transforma quan coneix en Fernández.

  La primera era una noia presumida, viva, activa i sociable amb un tracte obert i  desenfadat. Vivia la vida amb tota la seva amplitud. Li agradava el sexe i l’experimentava amb qui fos, tot i que el confonia amb l’amor.

  De vegades es mostrava sarcástica i maliciosa sobretot quan volia fer mal a en Juan Manuel. Necessitava també sentir-se observada per tots i ser el punt d’atenció. Tanmateix era una persona noble i entregada als seus amics.

  La segona Solange és una dona més madura i centrada. S’adona del que vol dir estimar i ser estimat i en conseqüéncia és fidel a l’amor d’en Femández amb cos i anima. Més endavant, el naixement de la seva filla l’omple d’alegria i li desperta l’instint maternal. Després, la pèrdua de l’ésser estimat la trasbalsa fins a fer-la caure en una depressió i a punt de perdre l’ús de raó, si no hagués estat per l’ajuda incondicional de l’ Andreu.

  En definitiva, la Solange dóna un nou sentit a la seva vida. Al costat de l’ Andreu troba per fi la pau, la tranquil-litat, la comprensió i l’afecte que des de petita li havia mancat.

   Montserrat Subirachs

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>