• La Natàlia i la Sílvia

  Dos personatges: la Natàlia i la Sílvia
  Bernadette Bouché
   

  La Natàlia, que deu tenir uns 30 anys, torna a Barcelona, després d’haver viscut durant dotze anys a França i Anglaterra, per dedicar-se a la fotografia. És una noia bruna i menuda, amb uns ulls riallers i vius que eclipsen un nas de rata. Va una mica escabellada i es vesteix de manera informal amb texans que li emmotllen el cul. És filla de una família burgesa, culta , però de qui mai ha tingut el suport. És possible que aquest fet hagi repercutit en el seu caràcter, més aviat egoista i amb mal geni. Alhora, però, també és esbojarrada i indecisa, de fet, no sabia si tornar o no a Catalunya.

  La seva vida ha estat lligada a uns fets històrics: quan la Natàlia va marxar, en Grimau és arrestat; el seu retorn coincideix amb l’execució de Puig Antich i, entremig, trobem la revolta dels estudiants, amb la detenció i l’empresonament del seu xicot, l’Emilio. Enel seu moment, va fugir de casa perquè tenia por de la repressió en general, per oblidar la grisor de l’època que vivia; creia que l’escapada li donaria allò que no trobava aquí, però, en tornar, s’adona que tot continua igual.

  En canvi, la Sílvia, cunyada de la Natàlia, dona de pell delicada i blanca, és molt presumida. Li preocupa molt el seu aspecte i guardar les aparences. És superficial, sentimental i ploramiques; sempre ha estat sota la protecció del seu pare. Després, quan és va casar amb en Lluís, va tenir tot el que tenia ell: una vida ben acomodada, els privilegis de la burgesia i, sens dubte, la seva hipocresia. La Sílvia, però, tanca els ulls, prefereix ignorar els fets perquè així no sofreix. Enveja la Natàlia en les seves decisions i la considera una dona forta, perquè ella no sap mai què fer. Té por del seu home i és incapaç de decidir per ella mateixa.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>