• La resposta de l’Ester: un model de carta

  Benvolgudes i benvolguts alumnes d’Intermedi 2 de Reus,

  He llegit amb molta atenció els correus electrònics que el Xavier m’ha reenviat en què em proposeu una sèrie o pel·lícula per doblar al català. Després de donar-hi voltes amb l’equip de doblatge de la Direcció General de Política Lingüística, hem decidit triar la sèrie Big Bang Theory, ja que la justificació proposada per al doblatge s’adapta molt bé a les línies d’actuació actuals de la Generalitat pel que fa al foment i l’ús de la llengua catalana.

  Ara mateix, la nostra llengua experimenta un retrocés en l’ús en els àmbits juvenils, perquè les ofertes d’oci per a aquest sector es vehiculen eminentment en espanyol i en anglès. Per tant, una sèrie com aquesta, que té uns índexs d’audiència molt alts, facilitarà que el jovent s’acostumi a consumir entreteniment en català, cosa que contribuirà, a més, a la construcció nacional del nostre país.

  Finalment us vull agrair molt la vostra col·laboració per ajudar-nos a buscar noves propostes lingüístiques que s’adaptin a les  inquietuds i interessos de la ciutadania d’aquest país. Aprofito també l’ocasió per felicitar-vos per la qualitat expressiva i lingüística dels vostres correus. Es nota molt que teniu un bon professor.

  Enhorabona!

  Ester

   

 1. Enrique

  26 febr. 17
  22:32 #

  Olé nosaltres! Molt bé! 😉

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Xavier Abelló Vilella: Es corregeixen presencialment a classe.
 • Carmen: No hi ha solucions dels exercicis? Moltes gràcies,
 • Javier Quesada: Moltes gràcies a tothom pel companyerisme i la vostra amabilitat, ha sigut un plaer estar amb...
 • Montse: Moltes gràcies per tot Xavi, per la teva paciència amb nosaltres i per transmetre’ns els teus...
 • Monica: Moltes gràcies pel vídeo Xavier, sempre cuidant-nos i pensant en nosaltres.

Núvol d'etiquetes

accents diacrítics accentuació activitat activitats adjectius agenda apostrofació article articles benvinguda cinema en català classe combinació de pronoms febles correu electrònic debat desenvolupar arguments diftongs dièresi esquema estructures examen final exàmen oficial grups imperatiu intervenció oral J/G lectura lectura en veu alta objectiu comunicatiu opinió paràgraf planificació presentació oral Programació del curs Programa del curs pronoms febles pronoms relatius propostes recomanacions sol·licitud síl·laba temes verbs vocal neutra voluntariat