• MENJAR BÉ PER VIURE MILLOR

  Pel  que fa a la planificació i compra d’aliments cal tenir amb compta els productes de temporada. En aquest sentit, hauríem d’ estar atens als queviures frescos i de proximitat com ara verdures, fruites incloïen a la compra de peix i carns, doncs ens aportaran nutrients diferents als productes de pagesia i fugir del menjar ràpid, una manera molt coneguda d’alimentació sana és la nostra dieta mediterrània. Així doncs una manera de comprar seria anar als mercats i deixar-se aconsellar pels botiguers, que ens diran, depenent de la temporada, el que podem agafar i fins i tot com conservar-los i cuinar-los.

   

  Per tal de que el dia sigui compensat i poder arribar a la nit amb prou espenta, haurem de consumir aliments energètics i calòrics. Per aconseguir-ho aprofitarem l’esmorzar per consumir aquest productes, que be podrien ser fruita seca, formatges, embotits i altres,  però això si, amb mesura i mira sobre tot de no ingerir productes precuinats i pastisseria industrial per el seu alt contingut de greixos saturats, que són un dels motius que poden donar origen a l’obesitat. Pe tant, haurem de practicar allò d’esmorzar de ric, dinar de treballador i sopa de pobre per adaptar l’alimentació al consum del nostre organisme durant el dia.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Xavier Abelló Vilella: Es corregeixen presencialment a classe.
 • Carmen: No hi ha solucions dels exercicis? Moltes gràcies,
 • Javier Quesada: Moltes gràcies a tothom pel companyerisme i la vostra amabilitat, ha sigut un plaer estar amb...
 • Montse: Moltes gràcies per tot Xavi, per la teva paciència amb nosaltres i per transmetre’ns els teus...
 • Monica: Moltes gràcies pel vídeo Xavier, sempre cuidant-nos i pensant en nosaltres.

Núvol d'etiquetes

accents diacrítics accentuació activitat activitats adjectius agenda apostrofació article articles benvinguda cinema en català classe combinació de pronoms febles correu electrònic debat desenvolupar arguments diftongs dièresi esquema examen final exàmen oficial gerundi de posterioritat grups imperatiu intervenció oral J/G lectura lectura en veu alta objectiu comunicatiu opinió paràgraf planificació presentació oral Programació del curs Programa del curs pronoms febles pronoms relatius propostes recomanacions sol·licitud síl·laba temes verbs vocal neutra voluntariat