• El paràgraf per rebatre

  Aquesta és l’estructura:

  I aquí teniu dos exemples, el primer en què el consumisme es considera beneficiós i el segon, en què se’l titlla de perjudicial.

  Beneficiós

  Per bé que alguns desinformats sobre com funciona el món opinin que el consumisme és un sistema per fer-nos malgastar els diners, jo penso que en realitat és la principal font de riquesa econòmica del sistema ja que genera negoci, llocs de treball i felicitat per a tothom. Molta gent afirma erròniament que comprar per capritx, per passar l’estona o per oblidar les penes és malbaratar uns recursos econòmics. No obstant això, ningú pot negar que el fet d’anar a comprar comporta que hi hagi botigues, que la gent hi treballi, que les indústries fabriquin el producte i que, en definitiva, un munt de gent trobi el seu mitjà de subsistència en la compra compulsiva de milions d’individus. Així doncs, no puc ni vull ni imaginar-ne un món sense consumisme en què la fam i la misèria prevalguin per tot arreu, com sembla que vulguin alguns malintencionats.

  Perjudicial

  Malgrat que hi ha qui pensa que el consumisme aguanta el sistema, opino que és un engany perquè acabem comprant coses que realment no ens calen. Els capitalistes pensen erròniament que el consumisme aguanta el sistema. No obstant això, és obvi que ens enganyen a través de campanyes publicitàries que ens creen necessitats fictícies. De fet, i tal i com afirma el sociòleg Zygmund Bauman, el consumisme és la febre del consum irracional. Així doncs, el consumisme és la principal lacra de l’actual societat líquida.

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Xavier Abelló Vilella: Es corregeixen presencialment a classe.
 • Carmen: No hi ha solucions dels exercicis? Moltes gràcies,
 • Javier Quesada: Moltes gràcies a tothom pel companyerisme i la vostra amabilitat, ha sigut un plaer estar amb...
 • Montse: Moltes gràcies per tot Xavi, per la teva paciència amb nosaltres i per transmetre’ns els teus...
 • Monica: Moltes gràcies pel vídeo Xavier, sempre cuidant-nos i pensant en nosaltres.

Núvol d'etiquetes

accents diacrítics accentuació activitat activitats adjectius agenda apostrofació article articles benvinguda cinema en català classe combinació de pronoms febles correu electrònic debat desenvolupar arguments diftongs dièresi esquema examen final exàmen oficial gerundi de posterioritat grups imperatiu intervenció oral J/G lectura lectura en veu alta objectiu comunicatiu opinió paràgraf planificació presentació oral Programació del curs Programa del curs pronoms febles pronoms relatius propostes recomanacions sol·licitud síl·laba temes verbs vocal neutra voluntariat