• Estructura del segon paràgraf

  Alguns exemples:

  El consumisme no devalua els productes, sinó que és l’únic sistema que coneixem per cobrir les necessitats més bàsiques de la població mundial. És ridícul pensar que la gran demanda d’un producte provoca que aquest acabi sent de menys qualitat, quan en realitat aquesta devaluació és una forma de socialització perquè tothom pugui gaudir-ne. Si no som capaços de renunciar a un mínim de qualitat en els productes de gran consum, aleshores ens arrisquem a crear una societat dividida entre els que poden consumir i els que no. Per tant, si volem una societat sense divisions i cohesionada, hem de promoure un consumisme universal de baixa qualitat on tothom pugui comprar sense parar a preus raonables.

   

  El consumisme no és un generador de llocs de treball, sinó que el que realment crea és una esquerda social perquè fomenta diferències. És absurd afirmar que el consumisme dona feina a tothom amb la creació de llocs de treball, quan en realitat el que està fent és enfonsar la nostra economia creant una esquerda social entre la nostra població. Si no posem solució a aquest enfonsament, aleshores acabarem destruint la nostra societat tal i com la coneixem per culpa de la diferència entre classes socials que això comportarà. Així doncs, hem de procurar pensar-ho bé abans de col·laborar amb aquest invent, sí, un “invent”.

   

  Comprar de forma compulsiva no és pas el negoci del segle, sinó que està provocant una esquerda social difícil de reparar. És totalment ridícul creure que el consumisme és un afer rendible quan en realitat està fomentant que cada cop hagi més gent en risc d’exclusió social perquè la demanda sense control, de determinats béns de consum, ha provocat un increment dels preus que és inabastable per una gran part de la població. Si no aturem aquesta bretxa comunitària, aleshores podrem afirmar que els que s’estan omplint les butxaques, gràcies a l’empobriment dels seus homòlegs, en realitat el que estan fent és legalitzar un “robatori” amb totes les lletres. Per tant, no es pot dir que el consumisme sigui quelcom positiu mentre hagi gent que passa penúries per arribar a fi de mes.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Javier Quesada: Moltes gràcies a tothom pel companyerisme i la vostra amabilitat, ha sigut un plaer estar amb...
 • Montse: Moltes gràcies per tot Xavi, per la teva paciència amb nosaltres i per transmetre’ns els teus...
 • Monica: Moltes gràcies pel vídeo Xavier, sempre cuidant-nos i pensant en nosaltres.
 • Montse: Moltes gràcies pel vídeo, m’ha agradat veure’l, ja que nosaltres no hi anem al meny tenim una...
 • Silvia Alonso: Hola Xavier, no es veu massa bé per imprimir-lo, les lletres es veuen borroses.

Núvol d'etiquetes

accents diacrítics accentuació activitat activitats adjectius agenda apostrofació article articles avaluació del curs benvinguda cinema en català classe combinació de pronoms febles correu electrònic desenvolupar arguments diftongs dièresi esquema examen final exàmen oficial grups intervenció oral J/G jocs lectura lectura en veu alta objectiu comunicatiu opinió paràgraf planificació presentació oral Programació del curs Programa del curs pronoms febles pronoms relatius propostes recomanacions sol·licitud síl·laba temes verbs vocabulari vocal neutra voluntariat