• La vocal neutra

  Ahir dimarts, dia de pluja i trons mentre fèiem classe, vam començar a treballar l’ortografia de la vocal neutra i ens vam adonar de les dificultats que comporta pronunciar-la. Vam dir que qualsevol A o E en síl·laba àtona sona vocal neutra, la qual cosa provoca que en moltes ocasions no sapiguem si hem d’escriure A o E.

  Ho vam practicar amb aquest exercici:

  primer exercici de vocal neutra

  I ens vam adonar que la memòria visual és l’estratègia més important que podem utilitzar en català per aprendre ortografia. Aprengueu-vos com s’escriuen les paraules que apareixen a la llista de la pàgina 2.

  Us deixo un altre exercici per practicar-ho una mica més.

  segon exercici de vocal neutra

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Xavier Abelló Vilella: Es corregeixen presencialment a classe.
 • Carmen: No hi ha solucions dels exercicis? Moltes gràcies,
 • Javier Quesada: Moltes gràcies a tothom pel companyerisme i la vostra amabilitat, ha sigut un plaer estar amb...
 • Montse: Moltes gràcies per tot Xavi, per la teva paciència amb nosaltres i per transmetre’ns els teus...
 • Monica: Moltes gràcies pel vídeo Xavier, sempre cuidant-nos i pensant en nosaltres.

Núvol d'etiquetes

accents diacrítics accentuació activitat activitats adjectius agenda apostrofació article articles benvinguda cinema en català classe combinació de pronoms febles correu electrònic debat desenvolupar arguments diftongs dièresi esquema examen final exàmen oficial gerundi de posterioritat grups imperatiu intervenció oral J/G lectura lectura en veu alta objectiu comunicatiu opinió paràgraf planificació presentació oral Programació del curs Programa del curs pronoms febles pronoms relatius propostes recomanacions sol·licitud síl·laba temes verbs vocal neutra voluntariat