• Com serà el medi ambient en el futur?

  El medi ambient és un tema que apareix contínuament als mitjans de comunicació i, per això, a la nostra classe de nivell S1 organitzarem una xerrada-col·loqui en què exposarem les nostres impressions, sensacions, preocupacions i prediccions sobre el medi ambient en el futur. Per fer-ho, cada grup adoptarà un rol concret. Us els explico.

  Grup 1, els catastrofistes

  Estem abusant tant dels recursos naturals i estem contaminant tant que el medi ambient es degenerarà fins al punt que en un termini de 100 anys el planeta Terra deixarà de ser habitable per a l’espècie humana. Estem condemnats a l’extinció, perquè no serem capaços de posar-hi remei.

  Grup 2, els pessimistes

  La presència humana en el medi ambient es fa notar moltíssim: contaminem, embrutem, consumim, explotem sense mesura. Aquest fet provocarà que el medi ambient canviï i augmenti la temperatura global del planeta. Els pols es fondran, el desert creixerà, cada dia plourà menys, les catàstrofes naturals seran el pa de cada dia. L’espècie humana ens hi haurem d’adaptar, però a canvi de molt patiment i molts sacrificis que canviaran la civilització per sempre més.

  Grup 3, els optimistes

  Sense cap lloc a dubtes serem capaços de revertir la situació actual, però caldrà que canviem tota una sèrie d’hàbits i costums que són molt perjudicials per al medi ambient. Hi ha motius per ser optimistes perquè la gent es va conscienciant a poc a poc i s’observen ja els primer passos encaminats a revertir el canvi climàtic que ens amenaça.

  Grup 4, els negacionistes

  El canvi climàtic no existeix i, per tant, no cal actuar sobre el medi ambient. La Terra ha sobreviscut a l’univers durant bilions d’anys i el medi ambient té els mecanismes propis per regenerar-se. Si els pols es fonen, és temporal. Vindran moments en què el gel es recuperà per si sol. Si els humans embrutem, el medi ambient té els recursos per degradar aquesta brutícia i retornar el planeta al seu estat idoni. No cal fer res. Ni cal que ens preocupem.

  Durant aquesta unitat ens preparem per participar en aquesta xerrada-col·loqui, que tindrà lloc al CNL de l’Àrea de Reus el dia 12 de desembre a les 19 hores.

   

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Xavier Abelló Vilella: Es corregeixen presencialment a classe.
 • Carmen: No hi ha solucions dels exercicis? Moltes gràcies,
 • Javier Quesada: Moltes gràcies a tothom pel companyerisme i la vostra amabilitat, ha sigut un plaer estar amb...
 • Montse: Moltes gràcies per tot Xavi, per la teva paciència amb nosaltres i per transmetre’ns els teus...
 • Monica: Moltes gràcies pel vídeo Xavier, sempre cuidant-nos i pensant en nosaltres.

Núvol d'etiquetes

accents diacrítics accentuació activitat activitats adjectius agenda apostrofació article articles benvinguda cinema en català classe combinació de pronoms febles correu electrònic debat desenvolupar arguments diftongs dièresi esquema examen final exàmen oficial gerundi de posterioritat grups imperatiu intervenció oral J/G lectura lectura en veu alta objectiu comunicatiu opinió paràgraf planificació presentació oral Programació del curs Programa del curs pronoms febles pronoms relatius propostes recomanacions sol·licitud síl·laba temes verbs vocal neutra voluntariat