• Què vol dir opinar?

  Opinar vol dir posicionar-se sobre un tema determinat. Existeixen tres tipus d’opinió: a favor, en contra o neutra (depèn). Entremig d’aquestes posicions hi ha una escala de posicionaments “grisos”, que si bé són molt interessants d’escoltar i defensar, demanen una habilitat lingüística que no treballarem en aquest curs.

  Per defensar una opinió cal:

  1. Opinar clarament
  2. Exposar arguments que defensin l’opinió
  3. Arribar a una conclusió, que ha de coincidir amb la teva opinió.

  En aquesta unitat farem un debat sobre les noves tecnologies i cada grup defensarà una opinió diferent. Un grup opinarà que les noves tecnologies NO són beneficioses; un altre defensarà que SÍ que ho són; el tercer grup adoptarà una postura neutra i valorarà arguments a favor i en contra de les noves tecnologies, i l’últim grup buscarà arguments a favor i arguments en contra i determinarà quina opinió poden defensar millor.

  Per dimarts heu de pensar els arguments que us vaig demanar a classe. Recordeu que un argument és la idea que va darrere d’aquesta formula:

  JO ESTIC A FAVOR / EN CONTRA / NI A FAVOR NI EN CONTRA PERQUÈ…

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Xavier Abelló Vilella: Es corregeixen presencialment a classe.
 • Carmen: No hi ha solucions dels exercicis? Moltes gràcies,
 • Javier Quesada: Moltes gràcies a tothom pel companyerisme i la vostra amabilitat, ha sigut un plaer estar amb...
 • Montse: Moltes gràcies per tot Xavi, per la teva paciència amb nosaltres i per transmetre’ns els teus...
 • Monica: Moltes gràcies pel vídeo Xavier, sempre cuidant-nos i pensant en nosaltres.

Núvol d'etiquetes

accents diacrítics accentuació activitat activitats adjectius agenda apostrofació article articles benvinguda cinema en català classe combinació de pronoms febles correu electrònic debat desenvolupar arguments diftongs dièresi esquema estructures examen final exàmen oficial grups imperatiu intervenció oral J/G lectura lectura en veu alta objectiu comunicatiu opinió paràgraf planificació presentació oral Programació del curs Programa del curs pronoms febles pronoms relatius propostes recomanacions sol·licitud síl·laba temes verbs vocal neutra voluntariat