• El verb

  Ha arribat l’hora de fixar-nos en els verbs. En les llengües romàniques, els verbs són força complexos, però com que són elements imprescindibles per a la comunicació, ens hi hem de posar immediatament!

  Oi que a cada frase que diem hi ha un verb? Oi que no parem d’encadenar frases del matí al vespre? Doncs si som capaços de fer anar els verbs durant tot el dia, no deuen ser tan difícils…

  Segurament us anirà bé tenir a mà recursos fàcils per treballar amb els verbs. Us en presento dos: un llibre i un web. Recórrer-hi us anirà bé per resoldre qualsevol dubte en qualsevol forma verbal que hagueu de consultar:

  Els verbs catalans conjugats. Joan Baptista Xuriguera. Editorial Claret. Col·lecció Pompeu Fabra 6. Aquest manual és un clàssic que moltes generacions d’aprenents hem tingut com a manual de capçalera!

  El portal verbs catalans.com. Aquest portal permet veure la conjugació de més de 9.000 verbs  amb variants lingüístiques, accepcions i usos preposicionals; permet fer les entrades en qualsevol forma verbal; presenta  sinònims, antònims i altres expressions afins al verb conjugat. Des de  la casella «Practiqueu» es poden  assajar les flexions posant l’infinitiu que vulguem.

  De totes maneres, si creieu que us cal repassar el que hem anat fent a classe, podeu mirar-vos aquesta  fitxa.  Si voleu, imprimiu-la, feu-ne els exercicis i doneu-me-la quan vingueu a classe:

  El verb. Fitxes de reforç

  El verb. Irregularitats 1a

  Exercicis verbs 1a conjugació

  Verbs de la segona conjugació

  Els verbs de la 2a conjugació  tenen l’infinitiu acabat en -er (témer) o -re (perdre). Dins d’aquest grup hi ha verbs molt irregulars (ésser, haver...); els verbs dir i dur (quins infinitius més curiosos!) i el gran grup de verbs que tenen la primera persona del present d’indicatiu acabada en -c : moure (moc), poder (puc), seure (sec)

  Per acabar-ho d’entendre i practicar-ho, entreu aquí.

 1. Montserrat Carulla

  13 Dec 11
  15:32 #

  He estat mirant tots els treballs referents als verbs i es perfecte, almenys per mi dons jo no soc de lletres, soc de numeros, tot el tema gramatical sempre ma caigut gros, per mi ha estat sempre un pal, aixi que m’ajudara molt. Gracies

  Montse

  Respondre

 2. Montserrat Carulla

  15 Dec 11
  22:56 #

  Em referia als treballs que fem a classe i als que en Ramon ens posa al blog,

  Montse

  Respondre

  1. ramonfont

   16 Dec 11
   11:45 #

   La competència en l’ús de la llengua es pot millorar de moltes maneres, la primera és voler-ho. Tenir la ment oberta, fixar-nos en com ens expressem, com ho fan els altres… ens ajuda a avançar. Però vosaltres heu pres la decisió de dedicar una colla d’hores per seguir tot un curs, i això s’ha de notar. Un dels avantatges d’aprendre una llengua assistint a classe és que el procés és més ràpid i més efectiu. Aquests recursos de què parles responen, doncs, a la voluntat del professor de canalitzar els vostres esforços. Per tant, Montse, em plau que trobis interessants i útils els materials complementaris que us aneu trobant a classe i al bloc, i em sentiria molt satisfet -t’ho pots ben creure!- de saber que aquesta sensació teva és compartida per la resta del grup!

   Respondre

 3. Sol

  18 Dec 11
  14:28 #

  Ramon, he trobat aquest conjugador de verbs i fa bona pinta !!

  http://verbsconjugats.orgfree.com/

  Respondre

  1. ramonfont

   18 Dec 11
   22:21 #

   Ja tenim, doncs, un altre conjugador de verbs: http://verbsconjugats.orgfree.com/

   Gràcies, Sol!

   Respondre

 4. maragda

  21 Dec 11
  13:58 #

  Hola Ramon :Els exercicis dels verbs perfectes per repassar .

  Gracies Maragda.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • maragda porcar: Gràcies Ramon, per posar les fotos. Un curs molt agradable que sempre recordaré amb afecte. Maragda
 • Marti Caballero: Moltes gràcies Ramon!. M’ha fet molta il·lusió veure-les publicades. És la culminació...
 • Montserrat Carulla: Hola Ramon t’anyorem, encara que la profe es molt maca.Una abraçada
 • Montserrat Carulla: No hi faltare Ramon.
 • Montse Romeu: Sento molt no repetir de profe per l’ any que ve!Em vam dir que la profesora de nivell...

Núvol d'etiquetes