• Paraules a l’atac

  En el marc de la celebració dels 100 anys de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, TV3 posa en marxa Català a l’atac, un espai que té per objectiu desplegar la immensa riquesa de la llengua catalana. En pocs segons presenta tota mena de paraules interessants, des de col·loquialismes que encara no han entrat als diccionaris a etimologies curioses, sinònims, expressions, varietats dialectals, etc. alhora que proposa un concurs als espectadors que s’autoresol ell mateix tot seguit.

  Català a l’atac és un microespai de 45 segons i 45 capítols que s’emet a TV3  de dilluns a divendres just abans del Telenotícies comarques i del Telenotícies vespre. Si ho preferiu, però, aquí podeu trobar tots els  vídeos emesos.

 1. Montse Romeu

  05 Apr 12
  9:34 #

  M,agraden aquests videos,de fet els espero al migdia a tv3.Però m´agraden mes els comentaris de Ramon Solsona a” la paraula del dia” al programa del Jordi Baste a Rac 1.Ara em sembla que nomes participa els dimartsi no el puc escoltar doncs a la mateixa hora escolto un altre Ramon. Però podeu buscar: http://www.laradioalacarta.com/informacio_Ramon%20Solsona.html.
  Segur que també us agraden.Bones vacances i no us oblideu el paraigües!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Respondre

  1. Ramon

   06 Apr 12
   20:56 #

   Montse,

   Molt interessant aquesta secció del Ramon Solsona al programa del Basté. L’havia sentit molt poques vegades, suposo que perquè per a mi és horari laboral, però també perquè en aquests moments hi ha una bona colla d’emissores interessants en català i no es pot seguir tot… Trobo que val la pena de sentir-lo. El Solsona tria una paraula d’actualitat i la comenta en funció d’aquesta actualitat. He pogut comprovar que el que en diu és interessant encara que no sigui la paraula del dia. Per tant, curiosos de les paraules, també us convido a entrar-hi!

   Deixeu-me dir que l’enllaç que ha enviat la Montse no m’ha acabat de funcionar. Si us costa d’entrar, proveu aquest: http://rac1.org/elmon/categories/diarios/la-paraula-del-dia/

   Respondre

 2. Montserrat Carulla

  07 Apr 12
  14:22 #

  Els vídeos de TV3 els segueixo quasi cada dia; pel que fa a rac1 doncs no ho sabia, ho seguiré.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • maragda porcar: Gràcies Ramon, per posar les fotos. Un curs molt agradable que sempre recordaré amb afecte. Maragda
 • Marti Caballero: Moltes gràcies Ramon!. M’ha fet molta il·lusió veure-les publicades. És la culminació...
 • Montserrat Carulla: Hola Ramon t’anyorem, encara que la profe es molt maca.Una abraçada
 • Montserrat Carulla: No hi faltare Ramon.
 • Montse Romeu: Sento molt no repetir de profe per l’ any que ve!Em vam dir que la profesora de nivell...

Núvol d'etiquetes