• Llibres per Sant Jordi

  El 23 d’abril és sant Jordi, la festa primaveral més característica: és el dia del patró de Catalunya -i de molts altres indrets del món, ja en parlarem a classe o aquí, al bloc-, el dia de la rosa -dels enamorats- i el dia del llibre. Ara que fem vacances pot ser oportú començar a conèixer les novetats literàries catalanes. Com que Òmnium Cultural ens facilita la tasca, us enllaço amb la Llança de Sant Jordi, una pàgina que ens presenta els llibres classificats en tres grups: ficció, no ficció i infantil i juvenil.

  Gastronomia

  A més, Vilaweb proposa una selecció de llibres vinculats a la cuina i al menjar, tan variats i atractius com la nova proposta d’Isma Prados, ‘icook‘; l’exitós llibre de Ferran Adrià sobre els menús dels treballadors d’elBulli, ‘El menjar de la família‘, que ara ja es pot comprar en català; les postres més exquisides des de la tradició que recull la cuinera Assumpta Miralpeix, ‘Les nostres postres‘; les receptes per a pares i fills de ‘La Filomena llaminera‘…  I la sorpresa de la temporada: la primera novel·la d’Ada Parellada amb títol i argument culinari, ‘Sal de vainilla‘.

  Més llibres

  Avui hi afegeixo la tria de llibres feta per Vilaweb. Com que de “dia del llibre” només n’hi ha un per any i que Sant Jordi és una diada dedicada a la llengua i la cultura catalanes, tenir a mà una altra tria de llibres feta amb criteri ens pot ajudar. Què vol dir, sinó la dita: “Preu per preu, sabates grosses“?

  Concurs

  Amb motiu de la diada de Sant Jordi, el CNL d’Osona engega un concurs sobre la llengua i la cultura catalanes obert a tothom  El seu objectiu és aconseguir que els participants no sols s’interessin per la llengua i la cultura catalanes, sinó que també hi aprofundeixin i que, a més a més, s’hi diverteixin. Per participar-hi només cal respondre les preguntes que es formularan setmanalment. La primera resposta ha d’enviar-se abans del dia 18 d’abril. Els guanyadors optaran a una llarga llista de premis.  Aquí, hi trobareu tota la informació.

  .

  Sant Jordi al CNL Ca n’Ametller

  Relació d’actes organitzats al CNL de Ca n’Ametller amb motiu de la diada de Sant Jordi. En destaco l’acte del dia 17, a 2/4 de 8, a la Sala Gòtica, organitzat pel SLC de Molins de Rei, en què hi haurà una presentació de la figura de Pere Calders en ocasió del centenari del seu naixement, i la lectura de fragments de la seva obra feta per alumnes dels cursos de català en les seves diverses llengües familiars. Hi esteu especialment convidats.

 1. Montserrat Carulla

  07 Apr 12
  14:24 #

  Mirare les recomanacions, jo ara estic acaban de llegir l’ultim de Carlos Ruiz Zafon, “El presoner del cel”, a veure quins compro per Sant Jordi.

  Respondre

 2. M.Teresa

  07 Apr 12
  20:20 #

  L’article que ens ha enviat el Ramon – Llibres per Sant Jordi – m’ha donat l’idea d’afegir al bloc, aquesta auca.
  Desitjo que us agradi.

  http://www.auques.cat/tot.php?auca=santjordi

  Respondre

 3. Miquel Diaz

  16 Apr 12
  14:16 #

  Hola!
  Us envio un enllaç d’un cercador d’informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.Optimot – Generalitat de Catalunya
  http://www.gencat.cat › Inici › Serveis

  Salutacions,
  Miquel

  Respondre

 4. Miquel Diaz

  16 Apr 12
  14:28 #

  El enllaç anterior és:

  Optimot- Generalitat de Catalunya
  http://www.14gencat. > inici > serveis

  Gràcies!

  Respondre

 5. Ramon

  16 Apr 12
  16:55 #

  Per entrar directament a l’OPTIMOT, em sembla millor aquesta adreça: http://www14.gencat.cat/llc/AppJava/index.jsp.

  L’Optimot, com diu en Miquel, és un servei que ofereix la DGPL en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT. Consta d’un cercador d’informació lingüística basat en diverses fonts de consulta, que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Pot ser moll útil. Per aquesta raó el trobareu permanentment com un nou enllaç a la columna de la dreta.

  Gràcies, Miquel.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • maragda porcar: Gràcies Ramon, per posar les fotos. Un curs molt agradable que sempre recordaré amb afecte. Maragda
 • Marti Caballero: Moltes gràcies Ramon!. M’ha fet molta il·lusió veure-les publicades. És la culminació...
 • Montserrat Carulla: Hola Ramon t’anyorem, encara que la profe es molt maca.Una abraçada
 • Montserrat Carulla: No hi faltare Ramon.
 • Montse Romeu: Sento molt no repetir de profe per l’ any que ve!Em vam dir que la profesora de nivell...

Núvol d'etiquetes