• Obert per vacances

  La Maria Teresa, que és molt ràpida, acaba d’arribar de Segòvia. Li he demanat alguna fotografia del que li ha agradat més i ja les ha enviades.
  Aquesta circumstància m’ha fet pensar en la possibilitat d’allargar la vida del nostre bloc més enllà de les classes, perquè el que ha fet la Maria Teresa ho podem fer, també, tots els altres, oi? Us proposo que envieu alguna fotografia vostra feta a l’estiu (no importa si a prop de casa o des de lluny) i que mantinguem el contacte. Jo em comprometo a penjar-les a mesura que em vagin arribant. Us hi animeu?

  .

   

  19 de juliol

   “Tranquillitas” del català

  Avui m’ha arribat un missatge de la Sol. M’envia un article en què el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, reflexiona sobre les circumstàncies contra les quals ha de lluitar el català i i les sortides que hi veu. La Sol, en el seu missatge es limita a dir: “Hi estic d’acord. Per si no l’havíeu llegit”. Ja no cal que hi afegeixi res més: entre la Sol i Ferran Mascarell ja està tot dit.

  Tranquillitas del català

   La Montserrat C. diu:

  He llegit l’article que va enviar la Sol del Ferran Mascarell, totalment d’acord

  .

  14 de juliol de 2014

  Visita guiada a la Federació Obrera

  Avui us presento una activitat per a tots vosaltres: una visita guiada a la Federació Obrera. La cita és per a dimarts vinent, 17 de juliol, a les 5 de la tarda.

  El fet és que s’han acabat les obres de remodelació d’un dels més notables edificis modernistes de Molins de Rei, que va ser seu de la Federació Obrera, obra del reconegut arquitecte Cèsar Martinell, autor, també, de molts dels més importants cellers modernistes. És al carrer de Jacint Verdaguer, 48, a sobre de la plaça dels Països Catalans. A partir del setembre serà la seu d’entitats i serveis municipals, però ara es pot visitar i veure’n els espais interiors, l‘arquitectura.

  Doncs bé, un grup de components del nostre grup, que continuen veient-se encara, han aconseguit que ens hi facin una visita guiada especial dimarts vinent i volen que, per mitjà del bloc, ampliem la convocatòria a tots els que el seguiu. Us animeu? Ens hi trobarem a les 5 de la tarda.

   

   

  3  de juliol de 2012

  Escapades amb substància

  Si aquest estiu heu pensat de fer sortides curtes -d’anada i tornada el mateix dia, o de 2 o 3 dies- i no us acabeu de decidir, us recomano una petita publicació on podreu triar entre desenes i desenes de destinacions, amb una la informació imprescindible i enllaços a Internet per ampliar la informació. Us parlo del suplement d’estiu de la revista Sàpiens, núm. 118.

  Sàpiens és una revista mensual de divulgació històrica que, per la varietat de temes i l’agilitat amb què els tracta, s’ha convertit en una revista de gran tiratge. Doncs bé, en el número de juliol i per 1 euro de més, podreu obtenir la “Guia de vacances amb història”. Una alternativa a la compra, és el servei de lectura de totes les biblioteques, on és segur que tenen la publicació.

  .

   

  25 de juny de 2012

  La Marti ens recomana llibres per a l’estiu

  “Em sembla una idea genial poder mantenir el bloc “obert” durant les vacances. Jo encara trigaré a poder marxar uns dies fora, però vull fer una petita aportació al bloc, recomanant els següents llibres en català; Una forma entretinguda de passar la tarda, en les hores de calor.

  Una forta abraçada i bon estiu!!!.

  Marti”

   

  Les dones casades no parlen d’amor / Melanie Gideson
  Editorial Columna

   

   

   

   

   

   

   

  Mai tornarem a ser les mateixes /Brenda H. Lewis

  Editorial Columna

   

   

   

  La col·laboradora / Empar Moliner

  Editorial Columna

   

   

  .

  Gràcies, Marti, per la iniciativa. Jo també crec que és una bona recomanació! Ja sabeu que per llegir -i l’estiu és una bona època per fer-ho més intensament- podeu trobar aquests llibres a les llibreries o a les biblioteques, que tenen un servei de préstec gratuït o quasi gratuït…

  .

  24 de juny de 2012

  Amb tot l’agraïment del món!

  Cada vegada  que els obri,  us recordaré.

  Ramon

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .

   

   

   

   

   

   

   

  .

  22 de juny de 2012

  La Montse compra!

  La proposta que us feia era estranya:  continuar en contacte,  tot i que el curs ja s’ha acabat i que previsiblement, no tornarem a coincidir com a grup… Per què, doncs, continuar entrant al nostre bloc i per què continuar-hi participant? Doncs perquè sí; perquè a l’estiu potser tindrem més temps, perquè ens hem fet una mica amics i perquè és una manera com una altra de continuar fent servir la  llengua que hem treballat durant tot un curs…

  Doncs bé, la Montserrat Carulla ja ha dit que hi juga:

  “Molt bona idea, encara que jo aquest any no aniré gaire lluny però ja n’enviaré alguna de la platja de Calafell.
  Bona verbena¡¡¡¡
  Montse”

  Benvinguda! Als altres, també us espero!

  .

  19 de juny de 2012

  La Segòvia de la Maria Teresa

  L’Aqüeducte

  Façana del temple romànic de Las Vegas

  Absis romànic de la Vera Cruz

2 comentaris

 1. Montserrat Carulla

  22 Jun 12
  12:29 #

  Molt bona idea, encara que jo aquest any no anire gaire lluny pero ja enviare alguna de la platja de Calafell.
  Bona verbena¡¡¡¡
  Montse

  Respondre

 2. Marti

  25 Jun 12
  10:51 #

  Bon dia Ramon,
  Em sembla una idea genial poder mantenir el bloc “obert” durant les vacances.
  Jo encara trigaré a poder marxar uns dies fora, però vull fer una petita aportació al bloc, recomanant els següents llibres en català; Una forma entretinguda de passar la tarda, en les hores de calor.
  Una forta abraçada i bon estiu!!!.

  Marti

  Les dones casades no parlen d’amor / Melanie Gideson
  Editorial Columna

  Mai tornarem a ser les mateixes /Brenda H. Lewis
  Editorial Columna

  La col•laboradora / Empar Moliner
  Editorial Columna

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • maragda porcar: Gràcies Ramon, per posar les fotos. Un curs molt agradable que sempre recordaré amb afecte. Maragda
 • Marti Caballero: Moltes gràcies Ramon!. M’ha fet molta il·lusió veure-les publicades. És la culminació...
 • Montserrat Carulla: Hola Ramon t’anyorem, encara que la profe es molt maca.Una abraçada
 • Montserrat Carulla: No hi faltare Ramon.
 • Montse Romeu: Sento molt no repetir de profe per l’ any que ve!Em vam dir que la profesora de nivell...

Núvol d'etiquetes