• Paparajotes (bunyols de fulla de llimoner)

  Escrit per el 14 de maig del 2012 a les 11:47 a: Receptes de tot arreu, Receptes murcianes, Totes les receptes

  Postres_Paparajotes_Alfonso García i López

  Al Pirineu català trobareu també els bunyols de fulla de llimoner, molt semblants a aquesta recepta murciana, i a la Galícia rural, les “follas de limón”.

  A Mallorca trobem els “bunyols de fulles de llimonera” en receptaris de final del segle XIX : “Fulles de llimonera: Faràs pasta clara de farina de xeixa (blat antic) ben recolada, prendràs pel capoll una fulla de llimonera de les que hauràs aparellades i netes bé de tota pols i mascara, la mullaràs bé d’aquella pasta i la tindràs dins la pella amb oli que bulla. En esser cuita, treuràs la fulla de la pella, la treuràs també de la pasta estirant poc a poc pel capoll i posaràs les fulles de pasta dins un plat amb mel i sucre”.

  Pere d’Alcàntera Penya, 1823- 1906, en el seu llibre de cuina mallorquina.

   

No hi ha comentaris

 1.  

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

#dolç #salat albergínia all amanida ametlles anxoves arròs bacallà bunyols carbassó Carn ceba coca Creps Empanada farigola formatge Fruita gambes Gaspatxo llet mongeta tendra olives ou ous pa pastís patata patates pebre vermell pebrot pebrot verd pebrot vermell pernil plàtan Pollastre poma Pop Postres sucre Tomàquet truita truita de patates xocolata