• CINEMA EN CATALÀ A SANT ANDREU DE LA BARCA

  Comença la 18a edició del cicle de Cinema Infantil en Català CINC, organitzat pel Departament de Cultura

   

  Trenta-tres localitats catalanes acolliran sessions del cicle, que es duran a terme els caps de setmana de gener a juny: Agramunt, Badalona, Barcelona, Bellpuig d’Urgell, Cervera, el Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Igualada, la Bisbal d’Empordà, la Seu d’Urgell, Lleida, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d’Aro, Reus, Ripoll, Roquetes, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Sant Celoni, Sant Cugat, Solsona, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Tremp, Vilafranca del Penedès i Vila-seca.

  Igualada, Sant Andreu de la Barca i Sant Cugat del Vallès participen al CINC per primera vegada.

  L’objectiu del CINC és fer créixer l’oferta de cinema infantil en català existent al mercat i potenciar l’hàbit de veure  pel·lícules en català, gràcies a una programació atractiva, una  política de preus baixos i una oferta que arriba a tot el territori. Des del seu inici, l’any 2001, fins a l’actualitat el cicle ha comptat amb més de 450.000 espectadors.

  En l’edició de 2014, el cicle projectarà 45 pel·lícules de cinema infantil en català en 328 sessions. Els films més projectats seran Zarafa (32 sessions), Doraemon i Nobita Holmes al misteriós Museu del Futur (26 sessions), Frozen. El regne del gel (23 sessions), Pluja de mandonguilles 2 (20 sessions) i Ernest & Celestine (19 sessions).

  La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa aquest iniciativa, que compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes. Col·laboren en aquest cicle: els ajuntaments de Cervera, Mequinensa, Montblanc, Ripoll, Sant Cugat del Vallès, Rubí,  Solsona, Tamarit de Llitera, Tremp, Figueres,  la Bisbal d’Empordà, Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Consell Comarcal del Solsonès, Cinemes Girona de Barcelona, Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès, Cinemes Atrium de Sant Andreu de la Barca, Cinemes Olot, Circuit Urgellenc, Espai Funàtic de Lleida, Filmax Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, Megacine Badalona, Ocine, Cinesa, Espai Cultural La Lira de Tremp, Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, Teatre Foment de Juneda, Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada, Mollerussa Comercial i Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí.
  Des del 2001, any de la seva creació, el cicle ha tingut més de 450.000 espectadors .
  Es pot consultar tota la programació del CINC a cada població en el nou Portal de cinema en català http://www.gencat.cat/llengua/cinema/cicles.html.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.