• Proves per a l’obtenció de certificats en llengua catalana

  escriure

  Cada any, la Direcció General de Política Lingüística convoca les proves per obtenir els certificats de llengua catalana, els quals permeten acreditar el grau de coneixement del català sense necessitat d’estar matriculat en un curs. Són titulacions oficials que ja fa temps que es demanen en l’àmbit laboral (tant a l’Administració pública com en general) i acadèmic.

  Es poden fer les proves per obtenir els certificats següents: Certificat de nivell bàsic de català, Certificat de nivell elemental de català, Certificat de nivell intermedi de català, Certificat de nivell suficiència de català i Certificat de nivell superior de català. Aquestes proves van dirigides a les persones que tinguin 16 anys o més en el moment de fer la prova i que vulguin acreditar els coneixements de la llengua catalana obtinguts al marge de l’ensenyament reglat.

  Enguany, el període previst d’inscripció a les proves és del 14 de febrer al 5 de març i la inscripció es pot formalitzar de dues maneres: per Internet, a través de cat365.net o bé per telèfon, trucant al 012. Per poder fer la inscripció, cal facilitar nom i cognoms, adreça, telèfon, NIF o NIE, data de naixement, certificat al qual es vol inscriure i localitat on es vol fer la prova.

  La previsió sobre les dates d’examen és la següent:

  Certificat de nivell bàsic (A2) – 14 de juny

  Certificat de nivell elemental (B1) – 7 de juny

  Certificat de nivell intermedi (B2) – 10 de maig

  Certificat de nivell de suficiència (C1) – 31 de maig

  Certificat de nivell superior (C2) – 17 de maig

  Per a més informació podeu consultar el web de la Generalitat de Catalunya o adreçar-vos al Servei de Català de Molins de Rei (tel. 93 680 37 32 o slcmolins@cpnl.cat).