• Sant Jordi 2014 i la 29a Fira del llibre en català

    20140423_dan_sant_jordi_117

    Després d’uns dies de pluja, el dia es va aixecar amb un sol esplèndid que va fer que el munt de colors que hi havia al voltant de la Fira del Llibre en Català de la plaça de la Creu lluïssin encara més. Roses de tota mena –naturals, de paper, de roba, de fulla de palmera, de sucre, pintades, petites… per a tots els gustos– i llibres per a totes les edats van ser els protagonistes d’aquest espai durant dotze hores.

    Tres llibreries –Amèlia, Arola i Barba– van exposar les produccions editorials en català en el recinte més cèntric de la plaça, on també hi havia Adrià Sàbat, que presentava la seva darrera creació: L’amor i la umanitat. Per la resta de la plaça i al llarg del carrer Rafael Casanova, 32 entitats més de la vila van voler ser-hi presents per oferir allò que més els caracteritza. A més, els gegants, la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei, el Cuc i l’Entxuscat feien les delícies dels més petits (i dels més grans) amb el contrapunt de tradició que aquesta diada també contempla.

    Al matí, diverses escoles de la vila van fer acte de presència a la plaça per observar tot el parament de llibres i entitats que s’hi havien concentrat. A mitja tarda, una cercavila encapçalada per membres dels Grallers de Molins de Rei va portar fins a la plaça els menuts de la Llar d’Infants el Tambor, guarnits amb elements propis de la diada. A partir d’aquell moment, la plaça es va omplir de tanta gent que fins i tot es feia difícil de mirar tranquil·lament tot el que hi havia. Finalment, a les 7 h de la tarda, es va iniciar la ballada de sardanes que cada any organitza l’Agrupació Folklòrica Molins de Rei, les quals vora les 9 h de la nit van cloure un dia intens, ple de tots els tocs de festivitat nacional.

    Si voleu veure més fotos de la Fira, visiteu el nostre Facebook!