• Nivells

  escala-cursos

  Al Servei de Català organitzem cursos de català de diversos nivells, que s’agrupen en dos grans blocs: cursos de llengua oral i cursos de llengua escrita:

  Llengua oral

  Nivell Inicial

  És un curs de català pensat per a totes aquelles persones que no saben parlar en català, que acaben d’arribar o bé que tenen nocions molt bàsiques d’aprenentatge d’una llengua. En aquest nivell, a través d’imatges i de textos amb frases senzilles, l’alumne és capaç de presentar-se, explicar estats d’ànim, dir els colors i com va vestida una persona, situar elements en una fotografia o un mapa, parlar del temps, de les accions quotidianes, d’anar comprar, etc. d’una manera entenedora i senzilla.

  Nivell Bàsic

  El nivell Bàsic s’adreça a totes aquelles persones que no l’entenen ni el parlen, o bé que l’entenen una mica però que no el parlen gens. A mesura que el curs avança, l’alumne és capaç d’expressar-se en present i en futur. Més endavant, aprèn a expressar-se en passat llunyà i en passat recent, a descriure i guanyar en fluïdesa pel que fa a la comprensió i a la parla. Finalment, l’alumne haurà d’aprendre a fer frases una mica més complexes, a donar ordres, expressar desitjos, fer recomanacions…

  En el nivell Bàsic l’alumne parla, escriu, llegeix i entén textos en català adequats a aquest nivell.

  Nivell Elemental

  El nivell Elemental va dirigit a totes aquelles persones que ja parlen una mica en català, però que encara han de millorar la fluïdesa, adquirir més vocabulari i fer frases més complicades. Com al nivell Bàsic, es treballa amb textos orals i escrits per entendre més bé la llengua i a la vegada es practica la conversa i també l’expressió escrita adequada a aquest nivell.

  Curs de conversa

  En aquest curs es reforça la llengua oral a través de la lectura de textos variats o bé d’un llibre de lectura fàcil i d’activitats diverses perquè l’alumne millori la fluïdesa a l’hora de parlar en català en àmbits informals.

  Llengua escrita 

  Nivell Intermedi

  En aquest nivell l’alumne parteix d’una bona competència oral (és a dir, entén i parla el català amb fluïdesa) i aprèn a entendre i produir textos més complexos, amb un mínim de correcció; així, doncs, el curs es basa en assolir una bona base gramatical per poder escriure textos formals i informals com un correu electrònic, una carta personal, una sol·licitud, una nota, etc.

  Nivell Suficiència

  En els cursos de Suficiència es treballen continguts gramaticals més complexos i textos formals com un article d’opinió, una carta formal, un apunt a un bloc, etc. L’objectiu del curs és que l’alumne sigui capaç d’expressar-se amb correcció, de manera flexible i eficaç, tant des del punt de vista oral com escrit, en qualsevol àmbit formal.

   

 1. Elisa Prieto

  07 set. 16
  9:28 #

  Dessitjo conèixer els horaris del curs de suficiència. Gràcies.

  Respondre

  1. slcmolins

   16 gen. 17
   13:12 #

   Lamento no haver vist fins ara el teu comentari. Passat festes hem començat un S2, en horari de dimarts i dijous, de 7 a 9 h del vespre. Si t’interessa, encara t’hi podries matricular. Pots posar-te en contacte més directament amb nosaltres mitjançant slcmolins@cpnl.cat o pel telèfon 93 680 37 32.

   Respondre

 2. Armenia Carrillo

  09 ag. 17
  11:15 #

  Saludos.
  Estoy interesada en información sobre inscripciones para iniciar el estudio del Catalán. Medianamente logro entender conversaciones básicas y leer algunas frases comprendiendo medianamente el contenido de la misma. Mi idioma nativo es el castellano con un nivel básico de inglés. Me gustaria me orientaran sobre que nivel inscribirme y cuando son las próximas fechas.
  Quedo a la espera de sus comentarios y orientaciones.
  Armenia Carrillo

  Respondre

  1. slcmolins

   12 set. 17
   15:56 #

   Hola, Armenia,

   ¿Te contestamos por correo electrónico, verdad? Hoy, Martes 12, hemos empezado las matrículas para los cursos de catalán. Tenemos un horario de mañana (Martes y Jueves, de 19 a 21 h, y Martes y Jueves, de 9.30 a 11.30), siempre dos días a la semana, cuatro horas semanales. ¿Te interesaría?

   Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>