• Suficiència 1 M’expliques un conte?

   

   

  Us proposo que al llarg d’aquest curs dediquem part de les sessions a llegir i comentar contes. 

  Què haurem de fer? Us ho explico tot seguit: cadascú triarà un conte d’un autor català i el llegirà a casa. Un cop llegit, a classe ens explicarà quin conte ha triat, ens farà cinc cèntims de l’autor, n’explicarà breument l’argument, en llegirà un petit fragment i, per últim, farà una valoració breu del conte: per què l’ha triat, què és el més li ha agradat…

  També haurà de fer un petit text que contingui tota aquesta informació, donar-me’l i, un cop corregit, penjar-lo a l’apartat de comentaris d’aquesta entrada per tal que tots puguem tenir el comentari de tots els contes i consultar-lo sempre que vulguem.

  Trenco el gel i escric el text sobre el primer conte. El trobareu a l’apartat de comentaris, al final d’aquesta entrada.

 1. sginabreda

  22 Gen 20
  15:30 #

  El conte que he triat es diu Ja t’ho deia jo! i pertany al recull Dones, d’Isabel-Clara Simó, una escriptora alacantina nascuda a Alcoi l’any1943 i que ha mort ara fa pocs dies, el 13 de gener d’enguany, 2020.

  És una escriptora que ha conreat gèneres tan diversos com el periodisme, la novel·la o els contes. Dones és un dels seus llibres de contes més coneguts i ha estat portat al teatre i, fins i tot, al cinema.

  En aquest conte una mare recrimina tot de coses a la seva filla fins al punt de culpar-la de la ruptura del seu matrimoni (el de a filla). L’he triat perquè -a banda que destil·la una mala bava que ens pot arribar a fer riure malgrat la situació desagradable en què es troba la protagonista- descriu alguns dels personatges de manera magistral i és un bon exemple per al tema amb què hem iniciat el curs: la descripció de persones.

  A classe en llegirem un petit fragment i espero que us faci venir ganes de llegir-vos el conte tot sencer.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Intermedi-suficiència


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: El conte que he triat es diu Ja t’ho deia jo! i pertany al recull Dones, d’Isabel-Clara Simó, una...
 • Carles: EN CARNESTOLTES ES FA GRAN Ja hi tornem a ser. Fa quatre dies que vam poder escapar pels pèls de les Festes...
 • Encarna: Jo considero que el Carnestoltes és una festa divertida plena de color, on la imaginació és fonamental a...
 • Marvin: Carnestoltes és una festa que no només la poden gaudir els més menuts de casa, al contrari, és una festa de...
 • Natalia Castillo: Crec que els infants gaudeixen disfressant-se sempre i ja ho fan moltes vegades al llarg de...

Núvol d’etiquetes