RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Novetat a l’Optimot

  L’OPTIMOT PERMET CONSULTAR ELS VERBS CONJUGATS
  Optimot, el cercador d’informació lingüística de la Generalitat de Catalunya, incorpora des del dia 5 de novembre les fonts següents:
  * Els models de conjugació de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (versió provisional) amb les formes generals i les principals variants dialectals, i amb el desenvolupament complet dels temps simples i els compostos. Aquestafont permetrà resoldre dubtes sobre les conjugacions verbals.
  * El Nomenclàtor toponímic de la Catalunya del Nord de l’Institut d’Estudis Catalans, obra que recull la forma i la pronúncia catalanes dels topònims més significatius de la Catalunya del Nord. Aquesta font permetrà resoldre dubtes sobre toponímia.
  A conseqüència d’aquestes incorporacions, s’han modificat els apartats Fonts i Ajuda del cercador.

  Orientacions per a la consulta de verbs conjugats
  Si volem saber com s’escriu una determinada forma verbal, hem d’escriure l’infinitiu del verb al quadre de text i seleccionar la modalitat de cerca Verbs conjugats. Per veure el detall del resultat, hem de clicar sobre el títol del resultat (destacat en verd). A continuació se’ns obrirà un document en PDF: si el verb que hem consultat (caminar, saltar, etc.) és un verb que es conjuga com un verb model (cantar), veurem la taula del verb model (cantar).

  Font: Secretaria de Política Lingüística

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • mpadros: Bon inici!
 • Lourdes Plaja Moreno (BIS): Hola, bon inici de curs a tothom.
 • mpadros: Aquesta setmana continuarem treballant-hi.
 • Cynthia Abad: Gràcies per donar-nos més exercicis de pronoms febles. A veure si finalment me’n surt. Encara no...
 • mpadros: Sí, Jordi, corresponen a tota la unitat 11.

Núvol d'etiquetes

Articles avaluació de curs Cantem en català Comentaris i suggeriments Consells Curiositats Descripció Diari de curs Entreteniments Errors freqüents Exercicis autocorrectius Exercicis de reforç expressió escrita expressió oral Frases fetes lectura Novetats Ortografia poesia prova Pàgines web règim verbal Sant Jordi solucionaris Suficiència 1 Tinc una pregunta Tipologia textual Una comprensió oral Varietats generacionals Varietats geogràfiques Vídeos sobre les vostres EO xerrada