• Poemes del món Sant Jordi 2011

  Cassà de la Selva: èxit de participació

  El Servei Comarcal de Català del Gironès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, va organitzar per cinquè any consecutiu la lectura de poemes del món per celebrar la festa de Sant Jordi i, alhora, fomentar el respecte per la diversitat lingüística i cultural. Com cada any, l’acte va ser un èxit tant per la quantitat de gent que va llegir (i cantar) com per l’assistència de públic (més de 200 persones).

  En la lectura de poemes, que aquest any es va avançar a la Diada de Sant Jordi i es va celebrar el dia 16 d’abril, hi van participar 24 lectors de diverses nacionalitats que van llegir en 12 llengües diferents.

  Tothom: alumnes dels cursos de català, participants en el “Voluntariat per la llengua”, membres del col·lectiu Marxants de Paraules i professors i professores van col·laborar perquè la festa fos ben lluïda. Molts d’ells, a part de llegir, també van cuinar-nos algun plat típic del seu país, que després vam poder degustar durant el pica-pica, o van ajudar a organitzar l’acte.

  Com a novetat, destaquem el canvi de lloc de la festa. Aquest any, ens hem traslladat al teatre municipal Puig d’Arques perquè la Sala Galà, on tradicionalment havíem fet la lectura de poemes, ens ha quedat petita.

  A continuació podeu veure algunes fotos de la festa.

  En trobareu moltes més al Facebook del Voluntariat.

  Palamós: Sant Jordi amb Truman Capote

  Els alumnes i les parelles lingüístiques de Palamós, en total 19 persones, van llegir un poema en llengua materna. Tot seguit 25 participants, també alumnes i parelles, van fer una lectura continuada d’un fragment del llibre L’home dels pijames de seda, de Màrius Carol, novel·la en què l’autor recrea els tres estius que l’escriptor nord-americà Truman Capote va passar a Palamós. Per arrodonir la celebració, es va cloure l’acte amb una degustació de plats típics dels països dels alumnes i de les parelles.

  Torroella de Montgrí: poesia, circ i dansa

  Més de 200 persones van omplir el dia 14  l’auditori de Can Quintana, en l’acte Poemes del Món, organitzat per l’Oficina de Català i l’Escola d’Adults, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Biblioteca Pere Blasi i Can Quintana-Museu de la Mediterrània. Josep Maria Surroca, membre del grup de teatre Esperrucats de Gualta, va ser l’encarregat de conduir-lo.

  L’alumnat de l’Oficina de Català i de l’Escola d’Adults va aconseguir emocionar les més de 200 persones presents amb una vintena de poemes que van llegir alumnes d’orígens nacionals molt diversos. Aquest any el lema escollit va ser “La meva llengua” i es van poder escoltar poemes en alemany, romanès, quítxua, tagal, àrab, fula, francès, bengalí, mandinga, berber, castellà i català, entre altres llengües. L’alumnat va fer la tria dels poemes que havien de ser llegits i, en algun cas, es van poder escoltar textos inèdits, compostos pels mateixos alumnes.

  Posteriorment, els assistents a l’acte van poder degustar plats elaborats pels alumnes de l’Oficina de Català i de l’Escola d’Adults, procedents de diverses nacionalitats.

  Cal dir que la lectura de poemes d’enguany es va completar amb l’espectacle anomenat Tinta, de la companyia La Corcoles. L’espectacle va ser una fantàstica fusió de dansa, circ, música i teatre amb poesia.

  La Bisbal: poemes de Joan Maragall

  El passat 14 d’abril, l’Amfiteatre del Mundial va acollir la lectura de poemes del món. Les 200 persones que hi van assistir, entre les quals hi havia l’alcalde i alguns regidors, van gaudir d’un homenatge que els professor de català van fer a Joan Maragall. A continuació, 25 alumnes van llegir un poema cadascun. Aquest any hi van ser representats Catalunya, Espanya, Romania, Ucraïna, Rússia, França, Anglaterra, Marroc, Senegal, Colòmbia, Bolívia, Mèxic, Perú i Paquistan. L’acte va ser emotiu i tan el públic com els participants van sortir-ne molt contents. Per cloure l’acte es va fer un piscolabis amb producte d’arreu del món.

  Podeu veure un vídeo de l’acte aquí.

  Salt: poesia i tastets del món que es consoliden

  El passat 15 d’abril de 2011 va tenir lloc a la Factoria Cultural Coma-Cros l’acte Poemes del Món, lectura poètica amb imatge i música, organitzat per l’Oficina de Català de Salt, del CPNL. Durant l’acte es van llegir poemes en 15 llengües diferents d’alguns dels alumnes que assisteixen als cursos de català. La lectura anava acompanyada d’una música i una imatge del país d’origen del lector/a que ell mateix havia escollit.

  A l’acte hi van assitir unes 150 persones, entre les quals hi havia les parelles lingüístiques del programa de Voluntariat per la llengua, que, en acabar l’acte, van poder degustar diversos productes típics dels llocs que s’hi van representar: Romania, Alemanya, Portugal, Catalunya, País Basc, Castella-Lleó, Gàmbia, Senegal, Marroc, Itàlia, Pakistan, Ghana, Colòmbia.

  Aquesta 4a edició va tornar a ser molt interessant i emotiva.

  Palafrugell: poesia en 21 llengües diferents

  El 15 d’abril es va celebrar la 8a edició dels Poemes del Món. L’acte va tenir lloc al Teatre Municipal de Palafrugell i va comptar amb l’assistència de 250 persones. Una vintena de participants van llegir poemes en 21 llengües, entre les quals hi havia amazic, fula, yucateco o kaqchikel.

  Aquí podreu veure un vídeo de l’acte.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes