• Onze parelles lingüístiques participen en la tercera edició del “Voluntariat per la llengua” als Serveis Territorials de Justícia

  Aquest dimarts 7 de febrer s’han presenten onze noves parelles lingüístiques als Jutjats  Girona, en un acte en què hi han assististit Isabel Ruiz Margalef, Directora dels Serveis Territorials de Justícia i Antoni Solà Bohigas, President del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Girona, entre d’altres.

  Un total de vint-i-dues persones participen en aquesta nova edició del “Voluntariat per la llengua” als Serveis Territorials de Justícia, xifra que suposa un rècord respecte de les dues edicions passades. Tant voluntaris com aprenents són treballadors de l’àmbit de Justícia: una parella és de Roses, l’altra, d’Olot i la resta són de Girona.

  Solà ha assenyalat, d’una banda, “l’interès del país per acollir les persones que arriben  a casa nostra i la voluntat de fer-les partícips de la nostra llengua i la nostra cultura, i de l’altra, l’interès per aprendre la llengua de tantes persones que, nascudes en els llocs més diversos del món, han arribat a casa nostra amb la il·lusió d’una  vida millor i amb el ferm propòsit d’implicar-se en el teixit social que els acull”. Ruiz destaca que “es consolida un projecte pioner d’implicació de la comunitat jurídica i assenyala que “el programa fomenta que tant voluntaris com aprenents coneguin realitats diverses, i promou la cohesió social”.

  Des d’ara i fins a l’abril, voluntaris i aprenents es trobaran  i dedicaran una hora setmanal a la conversa en llengua catalana.

  Podeu veure més fotos de l’acte al Facebook del Voluntariat.

  El Punt i el Diari de Girona han publicat aquesta notícia. També podeu consultar la sala de premsa del web de la Generalitat.

   

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes