• Les parelles lingüístiques passegen pel Temps de Flors

  Una quarantena de persones van participar ahir en les dues visites guiades pel Temps de Flors a Girona. El grup del matí i de la tarda van recórrer diferents racons del Barri Vell engalanats amb composicions florals. La passejada va permetre descobrir espais que la majoria de participants no havien visitat abans, com per exemple el refugi antiaeri del Jardí de la Infància o el Mirador dels Maristes.

  Durant el recorregut també es van explicar algunes de les llegendes de Girona, com la de la Cocollona, la Bruixa de la catedral o en Banyetes. Aquesta última llegenda explica que la cara de dimoni de pedra que hi ha a la cantonada de la plaça del Vi i el carrer Ciutadans correspon a la d’un usurer que s’aprofitava de mala manera dels gironins. Un bon dia l’usurer va aparèixer petrificat amb unes banyes al cap i la llegenda diu que controla que tots els gironins paguin els impostos.  La intervenció espontània d’una veïna del barri va servir per explicar-nos una versió més real de la història d’en Banyetes. L’explicació d’aquesta cara escolpida en pedra es deuria al fet que en aquell edifici, propietat antigament d’una família benestant de la ciutat, hi hauria un taller on feien màscares i caretes.

  En definitiva, una passejada per gaudir de les flors i per conèixer més a fons aquesta zona de la ciutat.

  Aquí podeu veure totes les fotos de les passejades del matí i la tarda.

 1. ODILA

  30 Mai 12
  9:59 #

  M’ H ‘AGRADAT MOLT DE LA PASSEJADA AMB LA MEVA VOLLUNTARIA LLINGUISTICA ,I OUTRES COMPANYS !

  ODILA .

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes