• Roses clou el VxL amb un Viatge entre imatges, paraules i músiques del món

  L’acte va servir per recuperar la paraula d’escriptores i escriptors catalans i la paraula d’altres autors de diferents indrets que s’han convertit en figures literàries representatives de l’imaginari col·lectiu al món.

  El viatge es va iniciar el passat 23 de maig al Teatre Municipal de Roses amb una lectura d’una selecció de peces de diferents autors d’arreu, en la qual van participar quinze persones, entre alumnes dels cursos de català i persones inscrites al programa Voluntariat per la llengua. Les persones catalanoparlants van llegir fragments en català; les que no ho són i estan aprenent el català van llegir literatura dels seus països d’origen, amb les seves llengües pròpies, amb una breu explicació prèvia en català del que van recitar posteriorment.

  A partir de petites disciplines artístiques –en què es combinà la imatge, la paraula i la música– es va fer un recorregut per l’imaginari i l’obra d’uns quants autors i autores: Pere Calders, César Vallejo, Joan Fuster, Omar Khayyam, Mustafa Acrama, Pere Quart, Naiden Valchev… Es van anar alternant fragments de peces en llengua catalana amb d’altres en diverses llengües: castellà, búlgar, persa, francès, portuguès, àrab, anglès… I cada lectura va anar acompanyada d’una projecció d’imatges relacionades amb la peça que es llegia i de música dels països de procedència d’aquestes diferents literatures.

  L’acte es va acabar amb un refrigeri amb diferents tastets preparats per alumnes, voluntaris i aprenents, la qual cosa va permetre compartir sabors d’arreu del món.

   

   

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes