• Acte a la biblioteca de Palafrugell

    Divendres passat l’Oficina de Català, en col·laboració amb l’Àrea de Cultura, l’Arxiu Municipal i la Biblioteca va organitzar un acte per commemorar el 50è aniversari de l’últim volum del Diccionari català-valencià-balear i el 150è aniversari del naixement d’Antoni Maria Alcover.

    Hi van intervenir Nuri Roig i Marta Padrós de l’Oficina de Català, per explicar una mica els antecedents del Diccionari i la importància de tenir una llengua estàndard i al mateix temps preservar les formes locals; Núria Anglada, voluntària de l’Arxiu, per explicar la figura d’Irene Rocas -col·laboradora palafrugellenca d’Alcover- i  Xevi Rocas,  regidor de Cultura i Educació, que va parlar d’Irene Rocas i també de Josep Pla, com a palafrugellencs que han fet importants aportacions a la llengua catalana.

    En acabar, es van lliurar els premis del concurs lingüístic que s’havia fet durant tot el mes de novembre a la població, i l’actriu Olga Cercós va explicar la rondalla Es lladre Gustí, una de les moltes rondalles de les Illes que mossèn Alcover va aplegar al llarg de la seva vida.

    Entre els participants al concurs i el públic, s’hi trobaven alumnes dels cursos i membres del VxL.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes