• Visita guiada al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala

  Sala de salaó

  Aquest dimarts, 9 d’abril, una vintena d’alumnes i parelles lingüístiques de l’Escala vam visitar el Museu de l’Anxova i de la Sal acompanyats per la guia Montse Castaño.

  Ens va acollir la directora, Lourdes Boix, i vam passar en primer lloc a la sala de vídeos per veure un documental sobre la salaó de l’anxova a l’Escala, és a dir, el procés de conservar l’anxova gràcies a la sal. Cal valorar especialment trossos de pel·lícules molt antigues, rescatades de l’oblit, que en formen part.

  La nostra població ja era famosa antigament per la indústria de la salaó, i encara ho és, com ho proven les deu fàbriques que s’hi dediquen.

  Vam recórrer el museu començant per l’obtenció de la sal i seguint  pels diferents tipus de pesca antics i moderns i la salaó del peix –sardina, anxova–, que pràcticament és igual des de fa segles.

  A més de fotografies en abundància, vam poder veure i tocar una barca antiga, els estris de salar, les xarxes, sals de diferents orígens…

  En fi, un museu per mirar, escoltar, olorar i tocar. És el segon cop que hi anem i hi tornarem, això segur. Us ho recomanem de debò!

  Amb profe

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes