• Dos palafrugellencs d’adopció guanyen el concurs fotogràfic de Voluntariat per la llengua

   

   

  Dues mans unides en una bandera

  Els dos membres de la parella guanyadora  de la 3a edició del Concurs de Fotografia del Voluntariat per la llengua de les comarques gironines són la Rocío Sánchez i en Moussa Sangaré, alumnes dels cursos de català de Palafrugell.

  La fotografia  va ser realitzada a la Biblioteca i simbolitza com la llengua catalana –en forma de senyera de les mans que s’aparellen pot unir, i uneix, persones vingudes de lluny –amb les seves banderes i l’estima intacta per la seva terra natal i arrelades al poble i al país.

  La Rocío va arribar de l’Argentina fa una mica més de tres anys. Es va posar de valent a aprendre català des del primer moment, a aprendre’l i a parlar-lo, fins i tot a TV Costa Brava, on conduïa un programa titulat Dones, en el qual, a més, va ser l’entrevistadora de les companyes de l’Oficina de Català en la celebració dels 20 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística a Palafrugell. Actualment ha acabat el nivell Intermedi i fa uns mesos es va oferir per fer de voluntària, anteriorment havia estat aprenenta.

  En Moussa és un jove de 20 anys que va arribar de Mali ara en fa 2 i també va decidir de seguida que li calia aprendre català. Ara ha acabat el Bàsic 3 i ja té el seu primer títol de nivell Bàsic. Quan se li va oferir la possibilitat de practicar fora de classe amb el programa de Voluntariat per la llengua, s’hi va apuntar de seguida. Espera que parlar català li obri les portes per comunicar-se millor i també per trobar feina.

  Durant aquests 10 anys de programa, a Palafrugell s’han constituït més de 300 parelles lingüístiques que han conversat en català en cafeteries, cases particulars, la biblioteca, el Centre d’Educació o tot passejant o visitant alguna exposició. Una vuitantena de voluntaris i voluntàries –molts repetidors en diverses edicions han fet una feina silenciosa per empènyer l’ús del català i també han rebut a canvi coneixença del món i, tot sovint, noves amistats.

   

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes