• Música i paraules de reconeixement per celebrar els 10 anys del VxL a Girona

  Unes 120 persones es van reunir ahir al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona per commemorar que el Voluntariat per la llengua compleix una dècada de vida a la ciutat. En un ambient festiu, voluntaris i aprenents que participen en el programa o que hi han participat han estat els protagonistes d’un acte que ha conduït l’actriu gironina (i antiga voluntària) Cristina Cervià.

  P1030051Un quartet de clarinet de l’Escola Municipal de Música de Girona va donar la benvinguda als assistents que, a continuació, van escoltar atentament les paraules d’agraïment i reconeixement de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president del Consell de Centre del Centre de Normalització de Girona, Antoni Solà; del director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, Antoni Baulida,  i de la coordinadora del Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística, Anna Gallego.

  A continuació va ser el torn d’escoltar els protagonistes. En Thérence Diatta, aprenent del Senegal, va tenir unes paraules d’agraïment als més de 600 voluntaris que han passat pel VxL a Girona al llarg d’aquests 10 anys. Va destacar la gran tasca que realitzen i l’ajuda que els donen per descobrir la ciutat, la seva gent i els seus costums. Per la seva banda, la voluntària Maria Perpinyà va lloar la tasca dels aprenents per l’interès que mostren en aprendre el català i per integrar-se a la vida de la ciutat.

  P1030073

  Tot seguit, es van lliurar diplomes commemoratius a 10 persones en representació de tots els voluntaris, aprenents, entitats, establiments i organismes que col·laboren en el Voluntariat per la llengua. Just després, es va produir uns dels moments més emotius de la vetllada, amb l’actuació de la coral Àkan, que, amb cançons com País petit o La meva terra és el mar, van fer emocionar els assistents.

  L’acte es va cloure amb un petit refrigeri,  amb la col·laboració de l’establiment Llagurt,  que va servir per compartir impressions i felicitacions entre les persones que han contribuït a fer que el Voluntariat per la llengua hagi arribat a la dècada de vida.

  El diari El Punt, el web de la Diputació, i el web de l’Ajuntament de Girona parlen de la festa.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes