• Parelles lingüístiques entre comunitats religioses a Lloret de Mar

    En el marc del projecte de sensibilització Lloret, mar de cultures del Pla Local de Ciutadania (PLAC), el mes de gener passat es va iniciar el cicle sobre Pluralisme, convivència i religió de la mà d’Agustí Pániker. Ara es fa un pas més i es comença a participar en el programa Voluntariat per la llengua amb parelles de diferents confessions religioses.

    El dimecres 16 de juliol, a la seu de l’Oficina de Català, es varen aplegar set persones de diferents comunitats religioses que estan participant en aquesta edició especial del programa.

    Aquesta trobada és el reflex d’un procés que es va iniciar el mes d’abril a proposta de la Direcció General d’Afers Religiosos. Per a la seva execució pràctica, compta amb el suport del programa Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística, a través del Consorci per a la Normalització Lingüística, i el PLAC. Es tracta d’una prova pilot que té com a objectius promoure el català i el coneixement de diferents cultures i costums tot afavorint la cohesió social i la convivència. S’ha escollit el municipi de Lloret de Mar perquè des de la Secció de Benestar i Família fa anys que es treballa en la gestió de la diversitat religiosa.

    A l’acte, varen assistir-hi la responsable de l’Oficina de Català, Cesca Cornellà; tècniques del PLAC; la responsable de formació, recerca i avaluació de la Direcció General d’Afers Religiosos, Rosa M. López; a més de les parelles lingüístiques participants en aquesta edició.

    Durant la reunió, les parelles varen explicar com estaven anant les trobades i les diferents activitats que estan realitzant. En general, les parelles varen valorar positivament com està anant el procés. També es varen intercanviar coneixements sobre les diferents cultures i l’enriquiment que suposa conèixer altres religions.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes