• Joaquima Pellicer: “El VxL juga un paper important dins la nostra societat”

  Amb aquestes paraules acaba Joaquima Pellicer la carta que ha publicat el Diari de Girona. Pellicer és voluntària a La Bisbal des de fa anys i ha volgut compartir la seva experiència amb els lectors. Aquí teniu la carta sencera:

  “Una voluntària
  Joaquima pellicer solà. Vulpellac.
  Voluntariat per la Llengua és una iniciativa que va néixer l´any 2002 al Centre de Normalització Lingüística de Cornellà i, a partir de l´èxit i la força d´aquesta experiència, el programa s´ha fet extensiu a altres indrets i any rere any va en creixença. Les persones que formem part d´aquest voluntariat dia a dia ens esforcem per facilitar als nostres aprenents i aprenentes de català la pràctica de la nostra llengua, perquè la puguin parlar amb fluïdesa en la seva vida quotidiana i perquè es pugin integrar millor a la nostra comunitat a través de les seves relacions laborals o socials.
  També intentem contribuir a fer-les coneixedores de la història i cultura del nostre país i dels nostres costums com a poble. Al mateix temps, a través d´elles, persones vingudes de països forasters, tenim l´ocasió de conèixer altres ma­neres de fer i de viure, la qual cosa ens enriqueix com a persones i ens ajuda a ser més tolerants i comprensius envers els altres; envers aquelles persones que, per la seva situació geogràfica o per la se­va ideologia, a vegades, ens poden semblar inaccessibles i distants.
  Les persones que formem part del voluntariat, amb la nostra dedicació i constància, oferint una petita part del nostre temps lliure a aquest programa, considero que, dins les nostres possibilitats, col·laborem a mantenir viu el català.
  Units per la llengua, a poc a poc hem anat fent camí, sense barreres ni distàncies i superant obstacles lingüístics que sovint ens separen. Voluntariat per la Llengua juga un paper molt important dins la nostra societat.” (Publicat a Diari de Girona el 9 de febrer de 2015).

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes