• “Amb l’Àngel ha estat molt fàcil entendre-m’hi i conversar”, Sara (aprenenta)

    La Sara i l’Àngel són una parella lingüística de Girona que ja ha acabat les seves trobades. Tot dos en fan una valoració molt positiva. Les trobades han servit perquè la Sara perdi la vergonya i es noti més segura quan parla català. Per la seva banda, l’Àngel ha gaudit molt de les trobades, sobretot quan la Sara explicava les coses que feia. Amb tot, diu que se li ha fet curt, ja que no han pogut parlar gaire sobre Sicília, la terra de la Sara.

    A diferència de moltes parelles, la Sara i l’Àngel no s’han trobat per prendre un cafè en un bar o per anar a passejar per la ciutat. Han fet les trobades en un espai de la Fundació Elna, que atén persones amb una discapacitat intel·lectual lleu. Una d’elles és l’Àngel. Quan li van proposar participar en el Voluntariat per la llengua va acceptar el repte. “Pensava que em costaria més”, comenta el jove. El que té molt clar és que recomana aquesta activitat a altres companys de la Fundació: “Jo ho recomanaria”. I és que en les parelles lingüístiques aprenen tant el voluntari com l’aprenent.

    La Sara i l’Àngel són la segona parella lingüística que s’ha format arran de l’acord entre la Fundació Elna i el Voluntariat per la llengua. L’objectiu és que les persones que tenen una discapacitat intel·lectual lleu puguin participar com a voluntaris en el programa i que s’integrin en aquest programa com la resta de la ciutadania.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes