• Vint parelles lingüístiques en la 1a edició del VxL interreligiós

  cloenda4Dijous 18 de juny es va presentar el projecte de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) entre persones de diferents confessions religioses a la sala d’actes de l’Ajuntament de Salt.

  L’alcalde, Jordi Viñas, va donar la benvinguda als assistents, entre els quals hi havia els voluntaris i aprenents que han format part de les vint parelles lingüístiques que han participat en aquest projecte a Salt.

  Per la seva banda, Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos, va manifestar la seva il·lusió per poder presentar aquest projecte, que suposa un pas més en la col·laboració que la Direcció que representa i la de Política Lingüística mantenen ja fa anys pel que fa als cursos de català per a adults i que incorpora al foment de la llengua l’objectiu de la cohesió social a través del programa Voluntariat per la llengua.

  cloenda10Antoni Baulida, director dels Serveis Territorials de Cultura de Girona, va destacar els canvis que havia experimentat Salt pels fenòmens migratoris i l’augment del nombre de confessions que havia comportat. Va reforçar la idea que el  VxL interreligiós és una eina bàsica per a la convivència i un vehicle de comunicació propi de la nostra societat d’acollida.

  La sociòloga i coordinadora del Grup de Diàleg Interreligiós del CREA a la Universitat de Barcelona, Lena de Botton, va exposar que la idea central del document que presentava  es basava en la llibertat de culte de les persones i el fet d’expressar la pròpia religió sense por, com un fet natural de la diversitat,  tot destacant la validesa del  VxL per treballar valors com el respecte, la mútua coneixença o la desconstrucció dels prejudicis.

  L’acte va comptar amb la projecció d’un vídeo amb testimonis d’algunes de les parelles, tots ells coincidint en l’enriquiment personal que les trobades els havien aportat. Tècnics i polítics van coincidir a destacar la importància del projecte, no només com a bona pràctica d’ús del català, sinó com un projecte integrador i comunitari, pel fet que els que l’han fet sostenible han estat tots i cadascun dels participants.

  cloenda16

  El projecte pilot de parelles lingüístiques en aquest nou àmbit del VxL de la diversitat religiosa es va iniciar el mes de desembre del 2014 a proposta de la Direcció General d’Afers Religiosos. Per a la seva execució pràctica, compta amb el suport del programa Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística, a través de l’Oficina de Català de Salt (del Centre de Normalització Lingüística de Girona), i l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes