• 12 parelles en l’actual edició del VxL al Pla de l’Estany… i seguim necessitant voluntaris!

    Prop d’una trentena de persones es van reunir ahir al vespre a la Biblioteca de Banyoles per conèixer les seves parelles lingüístiques o bé per informar-se sobre el Voluntariat per la llengua.

    Durant la primera part de la trobada, la responsable del VxL al Pla de l’Estany va explicar en què consisteix el programa, quines persones poden ser voluntàries o aprenentes i va presentar el blog del VxL de les comarques gironines, en el qual els participants poden trobar informació d’activitats, avantatges del carnet, punts de trobada… També es va aprofitar per encetar un debat sobre l’ús del català en les relacions socials; el paper dels catalanoparlants, que no han de canviar de llengua quan s’adrecen a un nouvingut; com s’han d’afrontar les trobades entre voluntaris i aprenents, etc. En acabar el col·loqui, es van fer les presentacions de les parelles i se’ls va donar material per a les seves trobades.

    A la segon part, la directora de la Biblioteca va explicar als assistents tots els serveis que els ofereix aquest equipament cultural, que també és punt de trobada i entitat col·laboradora del VxL, i els va proposar una petita visita guiada per les instal·lacions.

    Finalment, prop d’una desena de persones, tant amb perfil de voluntaris com d’aprenents, es van inscriure al programa. De tota manera, s’ha de dir que encara falten algunes persones disposades a fer de voluntàries, per la qual cosa animem a tothom qui parli català habitualment i disposi d’una hora setmanal a apuntar-se al VxL.

    VxL_pres.novembre Vxl_pres.novembreII VxL_pres.novembre.inscrits

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes