• Joves gironins participen al Voluntariat per la llengua

    Des del 2015 l’Estació Espai Jove de Girona i el Voluntariat per la llengua han posat en marxa diversos grups de conversa. Voluntaris per la llengua es troben un cop a la setmana amb un grup de joves per conversar en català. D’aquesta manera, troben un espai on poder practicar la llengua i millorar-ne la seva fluïdesa.

    Estació JoveL’objectiu és que els joves que agafin més confiança amb el català i tinguin ganes de continuar-lo millorant puguin tenir una parella lingüística. Però, sobretot, l’objectiu final és que es puguin desenvolupar normalment amb la llengua per tal de poder accedir al món laboral i als estudis amb coneixements suficients de llengua catalana.

    La iniciativa es va posar en marxa la primavera del 2015 amb 2 grups de conversa conduïts per 2 voluntaris i amb la participació de 7 aprenents. El bon funcionament dels grups ha fet augmentar el nombre de participants en la segona edició dels grups de conversa que es va iniciar a l’octubre, amb 2 voluntaris i 12 aprenents.

    La valoració és molt positiva i aquest 2016 dos voluntaris més continuaran conduint dos grups de conversa amb nous joves, que s’interessen per millorar el seu català oral. Aquests aprenents tenen entre 18 i 30 anys i la majoria participen en altres activitats del centre per complementar els seus estudis o per iniciar-se en el món laboral.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes