• “El Voluntariat per la llengua m’ha sorprès de manera agradable”

  Al Voluntariat per la llengua ens agrada conèixer les persones que formeu part del programa.  Per això, de tant en tant, us apropem el perfil i les motivacions de voluntaris i aprenents per participar en el VxL, que fa poc va superar la xifra de 100.000 parelles lingüístiques. En aquesta ocasió coneixem una mica millor una aprenenta que viu a Girona i que fa poc que s’ha estrenat en això de les parelles lingüístiques.

  L'Olga, en segon terme, amb la seva voluntària, la Mireia.

  L’Olga, en segon terme, amb la seva voluntària, la Mireia.

   

  “Em dic Olga Botnari, sóc de Moldàvia i tinc 31 anys. Estic estudiant un màster en Planificació i organització del turisme a la Universitat de Girona.”

  Com has arribat a Girona?

  Primer de tot, vaig visitar Girona com a turista el juliol de 2014. Em va agradar molt i fins i tot li vaig dir a l’amiga que m’acompanyava que un dia viuria a Girona. “Girona m’enamora”, això es per a mi. Quan se’m va acabar el contracte a l’Escala em vaig traslladar aquí. Era el 29 de novembre de 2014 i plovia molt aquells dies.

  Sabies abans de venir que s’hi parlava català?

  Dies abans de venir a Catalunya no sabia res ni de Catalunya ni de Girona, però em vaig informar una mica a internet. Vaig saber que en aquesta zona es parlava un idioma completament desconegut per a mi: el català.

  Per què estàs aprenent la llengua?

  Principalment, perquè ara visc a Catalunya i per poder relacionar-me millor amb la gent d’aquí. També per ampliar els meus coneixements, que en un futur m’ajudaran professionalment.

  Per què vas decidir apuntar-te al Voluntariat per la llengua?

  Per poder practicar el català amb una persona catalanoparlant fora de les classes. I també per compartir experiències i coneixement.

  Quins avantatges creus que té el Voluntariat per la llengua?

  M’ajuda a organitzar-me a l’hora de practicar català setmanalment i també em dóna la seguretat que la persona que està amb mi m’ajuda i em corregeix.

  Com valores l’experiència?

  Molt positiva i motivadora. Una experiència nova per a mi, que m’ha sorprès d’una manera molt agradable.

  La recomanaries?

  Sí! A tothom qui vulgui practicar català, relacionar-se amb gent catalana i així conèixer els hàbits de vida dels gironins.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes