• Recursos

  Materials per a les parelles lingüístiques

  GUIA PER A LA PRIMERA TROBADA

  Si tens dubtes de com fer els primers passos pel Voluntariat per la llengua,  llegeix atentament aquesta guia. T’ajudarà a solucionar alguns dubtes inicials.

  TEMES PER PARLAR 1TEMES PER PARLAR 2 – TEMES PER PARLAR 3

  Si et quedes sense temes de conversa, a continuació te’n proposem uns quants.

  DECÀLEG DE L’APRENENT

  Si ets aprenent o aprenenta llegeix atentament el decàleg per dur a terme un bon Voluntariat.

  Materials en línia

  PARLEM TU I JO

  Col·lecció que inclou tres llibrets on s’hi poden llegir textos de Josep M. Espinàs, Joaquim Carbó i Ramon Solsona, còmics, poemes i una secció amb vocabulari i expressions. A més, et poden donar idees per trobar diferents temes per parlar amb la parella lingüistica. El primer volum és VIATGEM PEL MÓN , el segon TENS TEMPS? QUÈ FEM?, el tercer ENS ENTAULEM? , el quart ANEM A CASA?, el cinquè TOT TIPUS DE FAMÍLIES i el sisè MIRANT AL CEL. Te’ls pots descarregar.

  LLEGIR PER PARLAR, LLEGIR PER APRENDRE

  Recurs per millorar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura.  Podeu trobar nous temes de conversa per a les vostres trobades.

  10 CITES

  Si vols conèixer les experiències d’altres parelles lingüístiques, de ben segur t’interessarà la sèrie televisiva 10 Cites, que, al llarg de 13 episodis, explica la història de diferents parelles d’arreu de Catalunya que participen en el Voluntariat per la llengua.

  A LA RESIDÈNCIA, EN CATALÀ

  Els geriàtrics i residències de de gent gran, sovint apleguen un gran nombre de treballadors de diversos orígens i que poden tenir certa dificultat per expressar-se en català. Per tal de facilitar que les comunicacions es duguin a terme en català s’ha editat aquesta guia, que inclou situacions quotidianes que es donen en aquests espais.

  MUDS DE MOTS 

  Si vols treballar el vocabulari de la família, la descripció de persones, els oficis, els animals… en diferents nivells de dificultat.

  VIURE A CATALUNYA

  Viure a Catalunya. Vocabulari en imatges També pots consultar el recull de paraules que trobaràs en els dos volums de Viure a Catalunya. El primer és  VOCABULARI EN IMATGES, molt útil per practicar vocabulari, i escoltar les petites converses del COMENCEM A PARLAR.

  COMPARAR IMATGES

  En aquest document trobareu imatges contraposades que us ajudaran a debatre diferents temes.

  JOCS DE PARAULES I PASSATEMPS

  Per passar una estona entretinguda pots descarregar-te un seguit de passatemps.

  Recursos lingüístics

  Si se’t presenten dubtes lingüístics, gramaticals, d’ortografia o de com es tradueix una paraula al català, posem al teu abast un seguit de RECURSOS LINGÜÍSTICS que us poden ser molt útils: DICCIONARISCORRECTORS TRADUCTORS AUTOMÀTICS.

  Música

  T’agrada la música? Doncs aquí et proposem una llista de música en català.

  Revistes

  Hi ha centenars de capçaleres de revistes en català de totes les temàtiques. Aquí pots consultar-les i tenir-ne més informació.

  Jocs i joguines

  En aquest enllaç trobaràs propostes de diverses jocs en català. Una bona manera de passar l’estona amb la parella lingüística… és jugar! Pots consultar el catàleg de jocs disponibles en català, així com un llistat dels jocs en línia.

Categories


Arxius


Enllaços


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes