Dimecres al vespre, a l’Auditori Pere Quart, unes 200 persones van assistir a la inauguració del nou curs que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell va organitzar per a l’alumnat. La música, els contes i la diversitat lingüística en van ser els actors principals.
Montserrat Capdevila, presidenta del Consell del CNL de Sabadell, va presidir l’acte i va repassar les xifres d’inscripcions per a aquest nou curs: entre tots els serveis de català del CNL s’han inscrit 1.238 persones, 173 de les quals són de cursos a distància, i la resta, 1.065, es reparteix en 49 cursos presencials.
Durant la conferència de “Les llengües, un bon negoci”, Antoni Mir va deixar clar que aprendre llengües és una bona inversió de futur, però també va remarcar la importància de no deixar de banda les llengües inicials, i va encoratjar els alumnes nouvinguts a no perdre les seves llengües d’origen i a utilitzar-les.
Després d’una breu explicació sobre el procés de creació del llibre 20 contes comptats. El món en un munt de contes, Montserrat Capdevila va enumerar algunes de les activitats que s’estan fent per positivar la diversitat lingüística i cultural, un dels objectius principals del projecte. Una d’aquestes accions és la creació del programa radiofònic Llengües que Conten, un fragment del qual es va passar durant l’acte; aquest programa, que ha comptat amb el suport de Ràdio Sabadell, ens permetrà escoltar els 20 contes en llengua original i en català.
Finalment, Marçal Bayona i Víctor Pedrol van posar la cirereta artística a la vetllada, amb les versions musicades de dos dels contes del llibre, el xinès i l’amazic.
No hi ha comentaris