• 20 contes comptats, històries per compartir

  Escrit per el 02 de maig del 2011 a les 13:02 a: Activitats, Ràdio

  Atès que els cursos presencials del CPNL es basen en l’enfocament per tasques, que consisteix a treballar en grup diferents textos al voltant d’una situació fictícia però versemblant,  es va programar que els alumnes de nivell Suficiència 1 de Santa Perpètua realitzessin una activitat basada en algunes de les històries del llibre 20 contes comptats que pogués tenir una aplicació real.

  En primer lloc, l’alumnat va triar 6 contes i va analitzar-los en grups (el tema, la llengua original, la font…). Després, cada grup ho va explicar a la resta de companys i va preparar una presentació de cada història. Finalment, el 13 d’abril, els mateixos alumnes van anar a gravar els contes a Ràdio Santa Perpètua, que els emetrà els dimecres a partir del 4 de maig en el programa matinal.

  A més a més, les noies perpetuenques que havien participat al llibre amb els contes en àrab i en francès també van participar en la gravació llegint-los en llengua original. Les seves parelles lingüístiques ho van fer en català.

  Aquests 20 contes ens han donat l’oportunitat de conèixer històries procedents de diverses cultures i compartir-les, d’aprendre llengua realitzant una tasca real i de participar en un projecte amb diversos agents implicats.

  Escolteu aquí el conte en francès.

  SLC de Santa Perpètua de Mogoda

   

   

   

   

1 comentari

 1. conte 17, el llac del cigne

  04 maig 11
  22:08 #

  El conte explica la llegenda ucraïnesa del llac del cigne.
  Quan els tàrtars, van envair Lyucha, l’astúcia d’una noia i el seu gest heroic van salvar de la destrucció els pobles d’aquella regió.
  Si voleu saber com continua aquesta historia pareu atenció.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • salos: Va ser un projecte engrescador al voltant del qual després vam poder fer diverses accions d’acolliment...
 • Míriam Dalmau: He entrat per casualitat al bloc. El trobo molt ben pensat. M’agrada molt, i amb el vostre...
 • Vicenç: Hola, la iniciativa ha estat genial. La participació dels centres molt bona i el fet de poder veure com a les...
 • conte 17, el llac del cigne: El conte explica la llegenda ucraïnesa del llac del cigne. Quan els tàrtars, van envair...
 • LiJuan Ma: Sí M. Teresa, boníssima!!! Espero poder seguir fent-lo que em dóna molta satisfacció!

Núvol d'etiquetes

20 contes comptats amazic Badia del Vallès basc castellà català conte Convit districte La Serra diversitat lingüística diversitat lingüística Sabadell escola Agnès Armengol francès ful gallec guaraní guia didàctica ioruba Llengües que conten llengües sabadell mandinga música occità polonès portuguès quítxua romanès rus Ràdio Ràdio Sabadell SaBabel Santa Perpètua de Mogoda SC de Polinyà tailandès ucraïnès wòlof xinès àrab