• Parlem de civisme

  Hi ha res que et molesti del veïnat? En quin estat es troben els equipaments del teu poble? T’has trobat actituds desagradables quan viatges en transport públic? I els carrers, són nets?

   

 1. Esteban

  13 nov. 14
  19:23 #

  Arran d’una mala planificació de la xarxa de carrils bici al poble, estem patint petits problemes d’incivisme.
  Es va crear una xarxa sense tenir en compte les necessitats dels usuaris, només es van crear carrils al centre del poble, oblidant les urbanitzacions properes. Conseqüencia,carrils bici poc utilitzats per la ineficàcia del joc per on discorren, problemes d’aparcament al centre per l’eliminació de places d’aparcament per ubicar els citats carrils.
  Al no tenir-los fins a les urbanitzacions i barris propers,no hi ha efecte dissuasiu per deixar el cotxe i agafar la bicicleta per baixar la canalla a l’escola o per anar a comprar a les botigues del centre. Això comporta les actituds incíviques de circular i aparcar els cotxes on no toca, com a sobre de les voreres o directament als carrils bici.
  Aquest problema es solucionaria eliminant els carrils bici inoperants i substituint-los per vies de circulació mixta de velocitat reduïda (30 Km/h) i creant nous carrils bici des d’urbanitzacions i barris propers.
  Esteban.

 2. emilia

  14 nov. 14
  11:51 #

  INCIVISME EN LA CONDUCCIò

  En la localitat on visc hi ha poc respecte als vianants i als mateixos conductors.
  A vagades s’aparca envaint dos llocs sense pensar que el de darrere no podrà estacionar.Alguns inclús deixen el vehicule en doble fila, per fer compres i no els fa res si molesten als altres.
  Molts, es passen el pas de vianants sense parar, causant amb aquesta imprudència més d’un accident (llavors si que paren).
  A més d’un se l’ha increpat per aquesta acció i s’han molestat i t’han insultat.
  N’hi ha més d’un que hauria de tornar a fer classes de conducció i un test psicològic que diagnostiqués qui són aptes per conduir.
  Hem de ser conscients que portar un vehicule és una arma de doble fil: et podem matar i pots matar.
  EMILIA

 3. Paco

  15 nov. 14
  17:19 #

  “NO” AL CONSUM DEL TABAC.
  —————————————–

  Fa anys era del tot impensable el fet de prohibir un costum tan arraigat i aparentment inofensiu, com podia ser el consum de tabac en locals com: bars, restaurants, hospitals, escoles, etc., i en general tots tipus d’establiments de caire públic.

  Recordo que no fa gaire temps, abans de la prohibició, quan feien algun esdeveniment esportiu rellevant, com per exemple, una retransmisió esportiva, anava al bar a veure’l amb els amics i quan feia una estona que era al local, havia de sortir al carrer perquè els ulls em feien molta picor i en ploraven a causa de la quantitat de fum.

  Considero que ha sigut tot un encert aquesta mesura i proposaria l’ampliació d’aquesta prohibició a altres espais, per tal de protegir els fumadors passius dels riscos que comporta el consum del tabac.

  Paco García

 4. claudia

  17 nov. 14
  14:39 #

  El barri,espai comÚ
  Visc al barri Calderón, és antic però va creixent a mesura que es van construint més edificis per això, els joves necessiten espais nous d`entreteniment i d’oci com per exemple un camp de futbol que es pot construir darrere del parc on ara només hi ha males herbes.
  Així podem evitar que l´espai verd del parc, les plantes, estiguin trepitjades i els mes petits podran jugar amb tranquil litat sense rebre cap pilota, gaudint de les instal·lacions que, per cert, alguna hauria d’estar renovada o canviada perquè o bé no funciona o és bastant insegura, petició que hauria de prendre-la en compte l`ajuntament
  Una bona senyalització,rètols o avisos corresponents ajudaria a conscienciar els veïns de mantenir la neteja del barri llençant les coses al lloc adequat i no:el paper i les llaunes a terra, els excrements dels gossos per tot el parc,sent impossible no trepitjar alguna si passegeu de nit,reciclar,etc
  Tinc l´esperança que l´article sigui llegit i que nosaltres, de manera gradual, millorem i respectem el barri amb un bon comportament quotidià.
  Claudia,

 5. carmen m.

  18 nov. 14
  11:30 #

  La convivéncia i el civisme

  Visc en un dúplex apariat. Ara tenim com a veïns de lloger tres famílies juntes, amb nens, i tots són onze a casa, més les visites contínues que tenen.
  Posen música a tota hora, sorolls, crits i es falten al respecte entre ells mateixos. Els nens estan llevats fins a la matinada.
  No ens molesta que els nens juguin, però sí que colpegin les parets (tenim
  diverses esquerdes a la paret que és al costat seu.)

  Tenen dos gossos que cada dia deixen solts al carrer i es fan les necessitats a la meva porta.

  Va ser dir-los que per favor tinguessin més cura perquè estaven molestant i a sobre es van sentir ofesos, ens van dir que farien el que els donava la gana i que seguirien així.
  El diàleg és la millor manera d´arreglar les coses quan les dues parts estan d’acord. Quan això no és possible, cal buscar un professional de la mediació on les parts implicades arriben a l’entesa.

  Per últim queda denunciar-los, però sempre com a últim recurs.

  Carme M.

 6. Assumpta

  19 nov. 14
  14:22 #

  Els gossos

  Cada dia més la moda de tenir un gos s’estén. Alguns propietaris els tracten més com una persona que com un animal. Els porten sense lligar sense les vacunes corresponents i els deixen per pipí i caca a qualsevol lloc. Es passen part del dia i de la nit bordant. El curiós és que si ho comentes al propietari et diu: “el meu gos el porto sempre lligat i vacunat. Fa pipí i caca a casa i no barda mai.”

  Puc afirmar que he patit l’envestida d’un gos sense vacunar, una trencada de cama per relliscar amb una “caca” i moltes nits sense dormir per les bordades.

  Per això crec que l’ajuntament hauria de ser molt estricte i apujar les multes,perquè quan ens tocan la butxaca les coses s’entenen a la primera.

 7. Mihaela

  19 nov. 14
  19:39 #

  Viatgem per la nostra ciutat amb bus!

  El transport públic a la nostra comarca és bastant bo i crec que permet un bon desplaçament a la ciutat i també es pot arribar fàcilment a les poblacions properes. Encara que estigui molt ben organitzat el transport públic, a vegades no cobreix una área àmplia.Recordo que fa un parell d’anys que vaig anar a Barcelona amb el transport públic i a la tornada vaig haver d’esperar moltíssim temps per el proper autobús.

  La meva proposta , tal com per millorar a la manca d’un horari complet, és consultar l’opinió dels viatgers per poder cobrir les necessitats especifiques.Així que la consulta pot tenir eficacia i millorar la qualitat del servei de transport públic.

  La gent que acostuma a viatjar sovint, podrá beneficiar-se d’informació actualitzada dels horaris i les línies de transport i així es podrá constatar els canvïs fets.

  Us desitjo un bon viatge amb els serveis de transport en comú!

 8. teresa cots soriano

  21 nov. 14
  23:23 #

  Civisme a les platges

  Penso que a les platges de la Costa Brava, que són les que jo he viscut més, no es compleixen unes normes de civisme que a molta gent també li agradaria que és complissin. No s’ha respectat mai la natura, s’ha trencat el paisatge construint apartaments altissims a primera línea de mar.

  Els iots i les canoes, etc. tenen més prioritats que els banyistes, quan vas nedant sempre et trobes alguna cosa engegant motors amb força pudor de benzina,per tant, embrutant l’aigua del mar.

  El servei marítim de comandancia de marina, els interessa tot això només hi ha unes petites boies de separació dels banyistes amb les barques, i per acabar-ho de rematar , les motos d’aigua i el seu estrident soroll del motor.

  També, quan estàs estirat a la sorra sempre passen nens que corren sense mirar res i et llencen la sorra per sobra o es posen a jugar a pales i pilotes i no miren res.

  Les coses han de canviar molt, no sé si recollint firmes o fent votacions, però que s’ha d’actuar, és evident.

 9. silvana

  24 nov. 14
  15:35 #

  Per un poble més net.
  Quan surto pels carrers del poble on visc, és molt desagradable trobar-me amb papers llençats a terra, llaunes buides que veiem als parcs on reuneixen joves, i, què no dir dels gossos que fan les seves necessitats al carrer i els seus amos no tenen l’educació de recollir els excrements.
  Tot això, fa la sensació que la gent que va pel carrer, passa sense adonar-se que hi ha normes de convivència.
  Per tant, proposo a l’ajuntament la col-laboració per implicar la gent del poble en activitats de civisme com l’ús de papereres i que aquestes siguin de colors i dissenys cridaners. Als parcs podem col-locar màquines per aixafar llaunes buides.
  També, per mitjà de les escoles, podem fer un crit per la recollida d’excrements de les mascotes, segur que si ensenyen als petits a fer-ho, aconseguirem en un futur, carrers nets i, per tant, gent digna d’una bona convivència.
  Silvana

 10. Jose Hervás

  27 nov. 14
  10:19 #

  QUI VA PRIMER, EL GOS O EL RESPECTE ?…
  Hi ha alguna persona que no hagi trepitjat una caca de gos pel carrer? O algú que no hagi tingut pou d’un gos a l’entrar en una finca? I qui no ha tingut un gos com a veí que té la mania de bordar a mitjanit?
  Aquestes preguntes ja tenen resposta, és clar que sí. Aleshores podem dir que és un problema de tots, però la pregunta és…. què podem fer per canviar la situació?
  La majoria de les institucions disposen d’ordenances que regulen aquest tema, llavors potser la solució no està en legislar, potser convindria abocar esforços en campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana. Un altra mesura per solventar la situació és recriminar una actitud incívica com aquestes descrites abans, que tothom pogués dir als propietaris dels gossos que fan mal, com fan les societats escandinaves, és a dir, tindre tothom responsabilitats com a ciutadà.
  En conclusió, respectar la resta de persones, ja siguis tu o el teu gos.

Curiositats


Cursos


Arxius